18 de juny del 2009

Més pressió fiscal a Tortosa


El PSC insta Bel a deixar de pressionar econòmicament la ciutadania i a incrementar les polítiques socials davant la crisi

El govern tortosí vol reactivar una taxa sobre el dret de pas dels vehicles per accedir als garatges en una mostra més d'afany recaptatori

El Grup Municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha denunciat un altre cop l'afany recaptatori de govern de Ferran Bel, probablement pel desgavell econòmic, que l'ha dut en només dues setmanes a posar en marxa una taxa per cobrar els que es volen apuntat a les borses de treball de l'Ajuntament i que ha continuat amb l'anunci fet pel regidor Jordi Folqué de voler reactivar una taxa per cobrar el dret de pas per la vorera dels vehicles per accedir als garatges. Aquest fet se suma a les queixes de la ciutadania per l'increment de la taxa per la recollida d'escombraries que l'any 2008 va augmentar el 15% i que per enguany ha sumat un 4,6% més.

“En el darrer ple ja vam denunciar aquest afany recaptatori quan en un tema de tant interès social cóm són les borses de treball s'aplica una taxa per poder-s'hi apuntar”, ha explicat el portaveu del grup, Joan Sabaté. Una taxa que representa pagar per intentar treballar en un moment de tanta dificultat, que oscil·la entre els 15 i els 30 euros, i que en molts casos només és per contractes de dos mesos. Per als socialistes, “la voracitat recaptatòria” no acaba aquí, ja que s'ha anunciat que es vol reactivar, precisament en un moment de crisi com l'actual, una ordenança fiscal que s'havia deixat en desús com és el dret de pas per sobre de la vorera. “És inadmissible que li estigui arribant a la gent una més gran pressió fiscal quan precisament estem en moments d'inflació negativa, per no parlar de les moltes famílies que pateixen per arribar a final de mes, fruit de l'increment de la taxa d'atur”, ha lamentat Sabaté.

Per aquest motiu, el PSC considera que seria bo disminuir aquesta pressió fiscal i també afavorir la participació de la ciutadania en les activitats culturals, esportives i lúdiques abaratint-ne els preus. Però en allò que han fet més incidència és que cal fer un esforç en les polítiques d'atenció social. Els socialistes han rebatut així l'anunci del govern municipal que s'ha triplicat l'esforç en atenció a les famílies. Amb dades a la mà, segons la dació de comptes que mostra l'estat d'execució del pressupost en el primer trimestre d'enguany, la partida d'Atencions benèfiques famílies i assistencials, té la mateixa consignació que l'any 2008. “El més greu, però, és que a 31 de març de 2009 les obligacions executades que hi ha reconegudes en càrrec a aquesta partida, és zero.” Segons els socialistes “estem davant un govern que està sobrepassat, amb poques idees, que executa allò que ja s'havien trobat, un govern sense idees, nous projectes i resignat a que les solucions li vinguin de fora.”