21 de juny del 2012

“CiU no pot tirar per terra l'esforç de Tortosa per recuperar el nucli antic”



Els socialistes reclamen lideratge a l'alcalde davant les contradiccions entre l'Ajuntament i la Delegació del Govern sobre les obres de l'edifici de les delegacions


El grup municipal Socialista ha comparegut aquest matí al solar on s'ha de construir l'edifici de les delegacions després del malestar que han aixecat les declaracions del delegat del govern, Xavier Pallarés, sobre l'aturada de les obres. Una decisió que contradeia el que va anunciar fa només un mes l'alcalde, Ferran Bel, assegurant que aquestes tirarien endavant.

Ens trobem una vegada més amb aquesta incapacitat del senyor Bel de defensar els interessos de la nostra ciutat davant les actuacions que fan els seus companys de partit en altres administracions”, ha lamentat avui el portaveu del grup, Antoni Sabaté. “Tortosa no es mereix que es tiri per terra l'esforç que ha fet al llarg de tants anys per recuperar el seu nucli històric ni s'ho mereixen els veïns, comerciants i empresaris que hi estan apostant. Fer marxa enrere és d'extrema gravetat”.

El portaveu socialista ha subratllat la importància que tenen aquestes obres perquè ocupen un espai neuràlgic de la ciutat històrica i com a símbol funcional de Tortosa com a capital administrativa de les Terres de l'Ebre. Així mateix, ha reclamat que no es pot aturar una obra ja iniciada, “licitada i adjudicada amb un plurianual que vol dir que ha de tenir consignació pressupostària i un crèdit any rere any”. “La Generalitat no ha posat pràcticament ni un euro, ja que l'adjudicació i la licitació es va fer a una empresa, que com marcaven les bases del contracte, s'havia de fer càrrec de les obres de l'aparcament i com a contraprestació de l'explotació”, ha recordat.

A banda de reclamar al govern discriminació positiva, com va fer el govern de progrés, amb Tortosa i les Terres de l'Ebre, Sabaté també ha recordat que la construcció de les delegacions permetrà reduir despesa a la Generalitat, ja que actualment ha de pagar el lloguer de la majoria de les seus territorials.