12 de juny del 2012

“Tortosa necessita un canvi per redreçar una difícil situació que s'ha agreujat el darrer any”


La pitjor gestió econòmica de la història, l'abandó del projecte de les piscines, la manca de lideratge territorial contra les retallades i les absències continuades de l'alcalde i la primera tinent d'alcalde resumeixen el primer any del nou mandat de CiU


El grup municipal del PSC de Tortosa ha fet avui una valoració molt negativa del primer any del nou mandat del govern de CiU que es resumeix amb la pitjor gestió econòmica de la història, l'abandó del projecte de les piscines, la manca de lideratge territorial contra les retallades i les absències continuades de l'alcalde i la primera tinent d'alcalde. “En un moment en que la ciutat viu una complicada situació, amb un dels índex d'atur més alts, precisem un lideratge fort, que els màxims responsables estiguin al peu del canó i permanentment a l'Ajuntament per dirigir el govern”, ha reclamat el portaveu del grup, Antoni Sabaté. En aquest sentit, ha evidenciat de nou l'incompliment de l'alcalde, Ferran Bel, que des de l'oposició i en les seves promeses electorals havia insistit una i altra vegada que la seva principal prioritat sempre seria Tortosa. Pocs mesos després de fer-se de nou amb l'alcaldia, Bel se'n va desdir. Avui ell està al Senat i, a més, la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, és diputada al Parlament, amb setmanes en què ni un ni l'altre estan a l'Ajuntament.

El primer any del nou govern ha estat la plasmació de la pitjor gestió econòmica de l'Ajuntament durant la democràcia. “Estem molt preocupats per la situació de les finances municipals. Tortosa ocupa avui el lloc número 26 dels ajuntaments més endeutats a Catalunya. Avui hi ha un deute viu de 60 milions d'euros, 1.700 euros per tortosí i tortosina “. Una situació que encara s'agreujarà més amb un nou extrajudical de més d'1 milió d'euros i el fet que el pressupost de 2011 es liquidarà com a mínim amb 5 milions d'euros de dèficit. “Això impossibilita que puguem afrontar les inversions que necessita la nostra ciutat amb recursos ordinaris”.

Entre els exemples, l'abandó del projecte de les piscines. “Un estiu més Tortosa no tindrà piscina descoberta; el projecte estrella s'ha convertit en problema estrella, un any després es confirma l'ús electoralista d'aquesta obra per part de Bel”.

Sabaté, que és portaveu també a Jesús, acompanyat pels portaveus de Campredó, Manel Álvarez, i Bítem, Teresa Castellà, ha criticat novament la manca d'inversions a les EMD incomplint els convenis signats.

Així mateix, ha estat molt crític amb la manca de model de desenvolupament econòmic i de polítques actives d'ocupació, posant com exemple un altre projecte electoralista com va ser el Viver d'Empreses, completament inactiu, i també ha lamentat la manca de lideratge territorial de l'alcalde contra les retallades del govern de CiU i el PP. Sabaté ha reclamat ja el pla estratègic que necessita la ciutat.

Tortosa necessita un canvi”, ha conclòs Sabaté. En aquesta línia, els socialistes tortosins han intensificat el treball intern i dissabte passat van fer la jornada municipal 2012 “Balanç d'un any d'acció municipal i perspectives de futur per a Tortosa”, punt de partida a la construcció de l'alternativa per assolir el govern el 2015.