5 de juny del 2012

Sabaté clama en el Senat que es mantingui al Delta de l'Ebre l'aigua suficient per a la seva pervivència

El senador subratlla que no és una polèmica entre Comunitats Autònomes perquè es tracta d'un tema medioambiental no qüestionable. La moció ha estat rebutjada

El senador i portaveu adjunt de l'Entesa, el socialista Joan Sabaté, ha demanat avui en el Senat que es modifiqui la proposta de cabals per a l'Ebre feta per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que, com ha explicat el senador, posa en risc les condicions ecològiques del Delta de l'Ebre i també la pervivència de les comunitats humanes i poblacionals del Delta.

Sabaté ha explicat que el nou Pla de la CHE planteja cabals per al darrer tram de l'Ebre entre 3.2000 i 3.700 hectòmetres cúbics per any, mentre que la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre havia marcat un cabal entre 7.000 i 12.000 hectòmetres cúbics. El senador ha dit que aquesta quantitat és "d'obligatori compliment perquè és un mandat legislatiu". Ha demanat que s'escolti "a totes les comunitats autònomes implicades i que es busqui un consens, a més que cal complir la Directiva de l'Aigua i el Pla Hidrològic vigent".

Sabaté ha explicat que "no és una polèmica entre Comunitats Autònomes, no és una negociació, no parlem de qui pot o no regar. Parlem d'un tema inqüestionable i d'extrema gravetat, d'un problema medioambiental, de l'aigua imprescindible per al Delta de l'Ebre", que -com ha explicat- podria fins i tot desaparèixer.