27 de setembre del 2013

El PSC de Tortosa rebutja que s’incrementi en 580.000 euros més el preocupant endeutament actual de l’Ajuntament

La regidora d’Hisenda admet per primera vegada que la Generalitat deu a Tortosa més de 6 milions d’euros

1 / 2
El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa va votar, en el ple extraordinari celebrat ahir, en contra de la revisió del Pla d’Ajustament. Els socialistes van mostrar la seva oposició a que s’incrementi en 583.670 euros el preocupant endeutament actual de l’Ajuntament al qual el govern pretén fer-hi front mitjançant la concertació d’un crèdit que preveu compensar amb l’amortització de l’anterior crèdit. “L’alcalde pot dir que l’anterior crèdit del pla pot servir per amortitzar l’actual, però la Generalitat li pot reclamar que pagui a proveïdors”, ha advertit el regidor socialista Enric Roig. A més, ha lamentat que l’interès del 5,85% és altíssim a banda que tot indica que el termini de carència del pla d’ajustament s’incrementarà en un any. De totes maneres, Roig també ha qüestionat que el govern amortitzi préstec en un context de dificultat com l’actual en què caldria destinar diners a activar polítiques d’ocupació en una ciutat “durament colpejada per l’atur”.
D’altra banda, si bé el nou pla de pagament a proveïdors establert pel govern de l’Estat permetrà eixugar part del deute que la Generalitat té amb l’Ajuntament, uns 2.400.000 euros, els socialistes han recordat que en quedarà una quantitat important pendent. En aquest sentit, Roig ha subratllat que en el transcurs del ple, tot i les constants peticions i mocions del grup Socialista i la reiterada negativa del govern a donar dades del deute que amb l’Ajuntament té la Generalitat, “finalment ahir la regidora d’Hisenda va deixar anar que estaríem parlant de més de 6 milions d'euros”. “Però no ens ho acaben de dir del tot clar, suposem que perquè es tracta d’un govern del seu color polític i, per això, els costa reclamar allò que ens deuen i que provoca la paràlisi actual a la nostra ciutat”.
Finalment, els socialistes han respost amb contundència a l’alcalde que ahir va tornar a assegurar que deixaria l’alcaldia amb un ajuntament menys endeutat que el que es va trobar. “La realitat avui a Tortosa és la que és, amb un ajuntament que amb Bel té un deute de 55 milions d’euros, una situació que fa que lamentablement ocupem el lloc 209 dels municipis més endeutats dels 8.116 que hi ha a Espanya”, ha fet memòria Roig. A més, segons els socialistes el temps i les hemeroteques han demostrat que les promeses de Bel s’esvaeixen ràpidament com el fum amb casos clarament demostrats com el projecte de les noves piscines, els aparcaments del Mercat, el Rastre i Ferreries i les declaracions quan estava a l’oposició de que mai compaginaria l’alcaldia amb altres responsabilitats polítiques.