20 de setembre del 2013

El PSC proposa microcrèdits per a joves emprenedors a Tortosa

Insta a l’Ajuntament a obrir una partida d’uns 100.000 euros i que impulsi un pla de foment de l’ocupació per a joves
1 / 2
El Grup Municipal del PSC de Tortosa ha presentat avui una proposta, per a ser debatuda en el proper ple ordinari, perquè l’Ajuntament faciliti microcrèdits per a joves emprenedors, d’entre 18 i 34 anys, amb “l’objectiu de fomentar les seves oportunitats laborals, donar suport a l’emprenedoria i obrir vies de creació de nous llocs de treball”. El regidor socialista, Enric Roig, ha destacat que es tracta d’una iniciativa innovadora a la ciutat des del convenciment que “des de l’Ajuntament i el món local es poden fer polítiques per fomentar l’ocupació, per combatre la crisi i evitar que molts joves no hagin de marxar de casa”.
Roig ha lamentat “l’absoluta deixadesa del govern municipal de CiU” en promoció econòmica. “Disposem d’un viver d’empreses que actualment està infrautilitzat, amb una ocupació molt escassa, que ja hem denunciat molts cops, mentre altres poblacions estan ampliant el seu viver”.
L’acció que avui ha presentat el PSC, tal com ha explicat Roig, s’integra dins d’un Pla Integral de Foment de l’Ocupació per a Joves a Tortosa, reforçat amb la formació i que s’articula al voltant de dues eines: posar a disposició dels emprenedors les infraestructures i serveis, facilitant l’accés al viver d’empreses en condicions preferencials, i aprovant un conjunt de microcrèdits com a eina de foment de l’autoocupació.
“Es tracta de crear un fons, que nosaltres hem xifrat en uns 100.000 euros, una quantitat no excessiva però sí suficient, amb la finalitat d’establir una alternativa per l’accés dels joves al món laboral”, ha detallat el regidor socialista. Les persones destinatàries serien joves emprenedors de 18 a 34 anys empadronats al municipi de Tortosa amb una antiguitat de sis mesos, que vulguin endegar un nou projecte empresarial a la ciutat. Es donaria un crèdit com a màxim d’un 50% del pla d’inversions i necessitats inicials, amb un límit de 15.000 euros per projecte, a retornar en un termini màxim de quatre anys. Roig ha afegit que els ajuts anirien condicionats a la presentació d’un projecte que seria avaluat pels serveis tècnics municipals seleccionant als més viables. Per a la realització d’aquest pla, en cas que els emprenedors necessitessin formació addicional, segons proposen els socialistes, es podria comptar amb la col·laboració del personal del Centre de Formació Professional, i especialment amb els professors del SEFED.
“En definitiva, es tracta d’oferir solucions des del món local, el més proper a la ciutadania, en un moment de dificultat com l’actual”, ha conclòs Roig, que ha apel·lat a la responsabilitat del govern de CiU perquè aprovi aquesta proposta en positiu que incentivaria l’emprenedoria i l’ocupació.