17 de setembre del 2013

Indignació al PSC de Tortosa pel rebuig de CiU a destinar recursos econòmics per evitar la malnutrició infantil

La majoria absoluta evita que prosperi una moció per complementar els ajuts del Consell Comarcal i una altra que demanava un pla per eradicar la mosca negra
1 / 2
El Grup Municipal del PSC de Tortosa va mostrar-se ahir “molt indignat” amb el govern de CiU a Tortosa pel seu vot en contra de la moció en què proposava complementar els ajuts de beques menjador del Consell Comarcal amb recursos propis per evitar la malnutrició infantil. “No es pot permetre de cap manera que no es donin solucions”, va destacar el regidor Enric Roig, que havia apel·lat a la responsabilitat de govern per fer front a una situació que ja és preocupant i pot ser molt més greu a la llarga si no s’actua.
Els socialistes també van criticar la negativa del govern a la moció per tal de demanar a la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat la realització d’un Pla d’Actuació per tal d’estudiar les mesures a emprendre per eradicar eficaçment la mosca negra de les comarques ebrenques. “Una vegada més CiU té més en compte les directrius del partit que els interessos del nostre territori i ens ha tornat a girar l’esquena”. El corró conservador també va evitar que prosperés una moció de suport al personal de Justícia de Tortosa que també ha patit les retallades del govern de la Generalitat.
D'altra banda, els socialistes van votar en contra de l’amortització de quatre places, entre les quals una administrativa a Intervenció, un auxiliar de Cultura, i dos agents de la Policia Local i van rebutjar el preu abusiu de la taxa de l’aula didàctica del Museu per a ús d'entitats sense ànim de lucre.
En l’apartat de precs i preguntes, els socialistes van fer arribar al govern les queixes que la ciutadania els havia traslladat aquest darrer mes. Entre altres, van demanar que es pintin els passos a vianants propers al col·legis abans que s’iniciï el curs escolar, i van reclamar que es millori la il·luminació de diferents carrers de la ciutat. També van preguntar per quin motiu està aturada la licitació del contracte de Servei d’Atenció Domiciliària.