26 de juny del 2008

"El govern de Bel ni té projecte ni sap gestionar"


El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa denuncia l'increment de l'extrajudicial per part de l'actual govern i que no s'hagin fet les modificacions pressupostàries necessàries per pagar els proveïdors

"Durant aquest primer any de mandat ens han demostrat que no tenen projecte, però que tampoc no saben gestionar". Així de contundent s'ha mostrat avui el portaveu del grup municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa, Joan Sabaté per denunciar el sensible increment de l'extrajudicial del 2007 respecte al 2006, que ha augmentat en un milió d'euros, ja que el reconeixement de factures fora de pressupost ha estat de 2,6 milions d'euros. Els socialistes han lamentat que s'hagi trencat la tendència a la baixa d'extrajudicials assolida durant els anteriors mandats. També han criticat que no s'hagi aprovat l'extrajudicial fins a meitat d'any, quan abans es feia durant el primer trimestre perquè els proveïdors poguessin cobrar quant més aviat millor.

Tot i que l'extrajudicial generat al 2007, segons els socialistes, ja es podria atribuir en la seva totalitat a l'actual govern perquè s'haurien pogut fer les modificacions necessàries per evitar aquesta quantitat tan elevada, el grup, després de comprovar totes les factures i amb dades a la mà, ha rebatut clarament les dades ofertes per Bel i la regidora d'Hisenda, i han exposat que un 56,27% del total és atribuïble ja al nou govern, mentre que només un 28,45% es pot imputar al govern anterior, a banda d'un seguit de factures que estan a cavall entre els dos governs i altres que no s'han pogut comprovar en no tenir accés a la factura inicial. "Comença a ser ja una excusa de mal pagador imputar a l'anterior govern la gestió del pressupost del 2007, perquè si ells consideraven que tan malament estava l'haurien pogut modificar". En aquest sentit, han denunciat que quan han volgut sí que s'han fet modificacions de partides per treure diners d'un lloc per assumir altres projectes que paradoxalment encara no han executat o s'han pagat altres factures més actuals deixant de pagar les generades abans de juny de 2007. "No han volgut fer les corresponents modificacions de partides i han perjudicat els proveïdors".

Fins i tot han evidenciat que "el nou govern sí que ha sabut modificar les partides corresponents als sous de la corporació, per posar-se sous molt més alts, i també ampliar els sous dels càrrecs de confiança però, en canvi, han permès que es quedin sense pagament un bon reguitzell de factures a proveïdors".

Finalment, des del PSC s'ha advertit que malauradament s'està invertint la tendència aconseguida durant l'anterior mandat, quan s'havia reduït la ràtio d'endeutament i s'havia sanejat la tresoreria que havia permès el pagament de les factures a tres mesos. "La tendència de l'endeutament anava a la baixa, vam deixar l'Ajuntament sanejat, i ara ha tornat a pujar".
Els socialistes van votar, durant el ple d'ahir, a favor del reconeixement d'aquest extrajudicial perquè el que cal és que els proveïdors cobrin el més aviat possible.