20 de març del 2009

Dr. Jekyll i Mr. Hyde

De tots és coneguda l'obra de Robert Louis Stevenson escrita l'any 1.886 titulada L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Moltes són les adaptacions teatrals i cinematogràfiques que s'han fet sobre la mateixa, així com innumerables referències en la cultura popular, la qual sempre ha buscat símils de la vida mateixa on, de vegades, la realitat pot superar la ficció.

En política, les mutacions a les quals estan exposats els polítics segons el lloc que els toqui ocupar, no deixa de ser una excepció, i concretament a la ciutat de Tortosa, estem experimentat un cas força exemplificador.
Quan l'actual alcalde era a l'oposició, les crítiques contínues cap a l'equip de govern eren constants, tot el que es feia o s'havia de fer estava malament. Podem citar exemples per fer una mica de memòria: el model de festes, l'ubicació del nou hospital, les dedicacions exclusives, la demora en el pagament de les factures .... i així podríem enumerar moltes i moltes actuacions, que l'anterior cap de l'oposició escampava per tota la ciutat, fins i tot fent alguna que altra “obreta de teatre”, com la de la rotonda de l'Hospital, que segur que tots recordareu.

Desprès de les darreres municipals els papers s'han canviat, i ara li toca fer d'alcalde a aquell que tot ho trovaba malament i que resoldria tots els problemes de la nostra ciutat. Però desprès de gairebé dos anys de mandat, resulta que tot el que venia era fum: seguim amb el mateix model de festes, ha signat l'ubicació del nou Hospital al mateix lloc, està carregant l'ajuntament amb gerents i més gerents, perquè els proveïdors puguin cobrar es tarda mesos i mesos... i així podríem anar anomenant més i més actuacions desafortunades del nou equip de govern. I no només aixó, totes les grans promeses electorals incomplertes, el PAM és paper mullat, les grans obres com el pàrquing al mercat, l'arranjament del Llarg de Sant Vicent, el “Mercadillo”... obres que s'havien de començar a executar l'any passat, res de res. Però resulta que les grans obres que es realitzaran aquest any, directa o indirectament, es faran gràcies al Pla del Fons Estatal d'Inversió Local aprovat pel govern de Zapatero, i no només això, també serviran per a donar vida a l'oficina de treball de la nostra localitat, ja que ha sofert una forta competència per part del consistori tortosí, el qual amb menys de dos anys ha augmentat més d'un 20% el capítol 1, el que fa referència a les despeses de personal.

La “pòcima” del poder està afectant negativament la nostra ciutat i el que és més greu, amb el sobreendeutament que està patint la nostra ciutat, s'està hipotecant el futur de les tortosines i tortosins per a benefici d'uns pocs.

Eduard Rel Cartoixa
Viceprimersecretari del PSC de Tortosa