21 d’abril del 2009

No volem que hipotequin l'estadi

Fa gairebé dos anys que Tortosa va elegir un nou escenari polític, i tot i que l’equip de govern ha gaudit d’una majoria àmplia i còmoda, la seva ha estat una gestió bastant mediocre. El senyor Bel i Accensi, que està molt pendent del nostre grup i d'atacar-nos constantment, ha decidit que la seva prioritat no és Tortosa, sinó fer d'oposició de l'oposició.

Després de dos anys podem fer ja un primer anàlisi. El senyor Bel i Accensi va generar molta fumerada prometent, entre altres, la construcción d’un aparacament al Mercat Municipal. Aquest va ser el primer compromís que ja no ha complert. També va dir que en setanta dues hores els ciutadans serien atesos a l'Ajuntament. D'això tampoc res.

El govern municipal sí que ha fet alguna cosa bé. Inaugurar les obres que nosaltres vam deixar pràcticament enllestides (Mercat del Peix, Caserna de la Policia Local, Centre d'Interpretació de la Festa del Renaixement...) i continuar amb el nostre projecte amb les obres al nucli antic com a principal exemple. Però, té el senyor Bel alguna idea pròpia? No. Sort en té del que li vam deixar pojectat que s'atribueix mitjançant pamflets carregats de mentides, i a través dels “seus” mitjans, la televisió de Tortosa, i la web i el butlletí municipals, on també aprofita constantment per criticar-nos sense deixar-nos defensar. Això a Tortosa i a tot arreu es diu censura. Això sí que ho fa bé el senyor Bel.
La darrera perla d’aquest govern és l'espiral d'endeutament. I és que porten més de 12 milions d'euros en crèdits, als quals cal sumar els 6 milions de la Gumtsa, l'empresa municipal de gestió urbanística. I ara, ja només faltava per acabar-ho de relligar tot que en el darrer ple es presentés la desafectació com a bé públic de l'estadi municipal, que passarà a ser patrimonial, amb la previsible intenció d'hipotecar-lo i el risc que això representa. És com si volguessin hipotecar el parc municipal. Ho podem permetre? Algun tortosí o tortosina s'imagina què pot passar si no ens podem fer càrrec del deute? Que l’estadi municipal de Tortosa fos propietat de la caixa o banc que fos i pugués ser subhastat o embargat? Aquesta és una més de les diferències entre CiU i el PSC. Mai els governs progressistes de Tortosa haurien posat en perill un bé de domini públic com l'estadi, que a Tortosa sentim tan nostre. Nosaltres anàvem a fer una concessió de l'explotació però sense arriscar-ne la titularitat. No ens ho van deixar fer. Van alimentar la polèmica ciutadana a l'entorn de l'enderrocament del velòdrom que ara, com que governen ells, hi deixen créixer les teranyines i als de la tele ja no els cal passar curses de l'any de la picor per fer creure una activitat inexistent. CiU va impedir que avui Tortosa tingués piscines. Ara, els exigim que les facin, però que ho facin bé i sense posar en risc l'estadi.
Aquest govern no sap on va i la realitat és la que és. Més deute, més inseguretat, cap mesura per afrontar la crisi, cap iniciativa de lideratge per afrontar la recuperació econòmica amb garanties... Tornem a la foscor i mediocritat dels governs de dreta.

Cristina Bel Salvadó. Secretària d'Organització del PSC de Tortosa i regidora a l'Ajuntament de Tortosa