3 d’agost del 2009

Un govern autosegrestat

Tortosa perd gas des de l'arribada de CiU al govern. S'està corroborant que un govern conservador mai no ha estat positiu per a la nostra ciutat i així hem tornat a aquells anys d'ensopiment, d'anar menjant i fregint, de fa vint anys. D'altra banda, ens trobem avui amb un govern que va adquirir molts compromisos que s'han demostrat que estaven fets sense cap convicció ni cap intenció de complir-los.


L'afany del senyor Bel i Accensi per fer-se amb el control de la ciutat, va fer que orientés la seva campanya a prometre coses sense "ton ni son" aprofitant-se de les legítimes inquietuts de la ciutadania, a qui ha oblidat en més d'una ocasió. Així ens trobem davant d'un govern pres i lligat per promeses electorals que en alguns casos esdevenen contradictòries i en altres del tot quimèriques.


Podríem parlar de la construcció, del tot necessària al nostre entendre, del tercer pont sobre l'Ebre, una infraestructura estratègica per al creixement de la nostra ciutat. Per una banda, el senyor Bel va vendre a Bítem i a tots els seus emprenedors les excel.lències de la construcció d'aquesta infraestructura mentre als veïns afectats els va dir que aquest projecte mai els afectaria. Ara ja ha fet declaracions on diu que és complicat assumir aquest projecte.


Per no parlar de les promeses, sense cap base tècnica ni sense cap informe econòmic, de la constitució d'EMD's a tots els pobles de la ciutat, jugant amb els sentiments legitims dels veïns dels nostres pobles. Ara sembla que d'allò dit quedarà ben poca cosa.


Podria parlar de com ha jugat amb els veins de Campredó afectats per l'autovia de l'interior. Al senyor Bel i Accensi sembla que tant li fa per on passa l'A-7, de fet no li importa si s'allunya de Tortosa, ja que per ell no sembla que tingui importància estratègica. No cal parlar de com ha jugat amb els els veïns del Canalet en el desdoblament de la C-12.


Davant d'aquesta situació de paràlisi i d'auto-segrest en què es troba aquest govern, el PSC d'una forma constructiva i serena tenim l'encàrrec polític de la ciutadania d'impulsar i defensar l'interès general de tots els tortosins i tortosines.


En el darrer ple ordinari de juliol, la ciutat ha visualitzat la realitat d'aquest auto-segrest. Vam presentar una proposta encaminada al desbloqueig d'un del Plans Parcial que ha de proporcionar més sòl industrial, en aquest cas d'aparador, a la vora de l'autovia de l'Adea, el Portal de Ciutat Sud. La resposta del Govern municipal va ser del tot decebedora. El conjunt del govern van votar en contra de la proposta, tot al·legant que aquest no és el millor moment. Una resposta sorprenent, tenint en compte que és ara, en l'actual context de crisi, quan el govern ha de fomentar la indústria, i per tant, el creixement i la creació de llocs de treball.


Amb aquests actes i aquestes actituds, aquest govern l'únic que demostra és que no sap estar a l'alçada de la responsabilitat encomanada, peró els socialistes, amb la força que ens ha donat la ciutadania, treballem per denunciar i evitar les seves mancances més que manifestes. És la nostra responsabilitat i no la defugirem.


Cristina Bel Salvadó
Regidora del PSC a Tortosa i secretària d'Organització de l'Agrupació Local del PSC

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un poc de serietat per favor, sra. Bel si vol criticar a l'alcalde critique'l en fonament, no en projectes que no depenen de l'Ajuntament, com el pont o l'A7, i que si que depenen del govern central i Generalitat que recorde'm que manen els seus.
No vulgui donar les culpes de la incompetencia dels seus camarades de partit, si hi ha coses que van malament a Tortosa poden ser culpa del govern municipal però també del autonomic i estatal.
A 2 anys de la golejada que us va pegar CIU a les municipals, els socialistes de Tortosa continueu sense aixecar cap, quant començareu a renovar a la gent? que els mateixos, dels ultims 15 anys, critiquen l'acció de govern, quant en 8 anys van fer-ho pitjor, no cola. renovació ja!!!