4 de novembre del 2009

El PSC de Tortosa no veu clara l'adjudicació del pàrquing del Temple

La mateixa tarda en què el Ple ho aprovava es va fer arribar nova documentació que no es tenia quan la mesa de contractació va fer la proposta d'adjudicació

El PSC de Tortosa va votar dilluns en contra de l'adjudicació provisional per a la construcció i explotació del pàrquing previst a la plaça del Carrilet. Es tracta d'un vot preventiu abans de l'aprovació definitiva perquè cal estudiar a fons un expedient força confús. Els socialistes van deixar clar que si reben la garantia que l'adjudicació s'ha fet correctament, votaran a favor en l'aprovació definitiva del projecte, però que a hores d'ara no veuen clara la tramitacio. I és que els socialistes van detectar ahir a migdia que en l'expedient hi constaven dues empreses amb diferents números d'inscripció al registre mercantil i mentre una d'aquestes, creada el 4 de setembre de 2009, era l'adjudicatària de l'obra, l'altra era la que aportava la documentació requerida. Aquesta denúncia feta pels socialistes a Secretaria general va forçar a que el govern municipal rebés ahir mateix a la tarda una acta notarial en què l'empresa que aportava la documentació mostrava la seva vinculació solidària amb l'empresa adjudicatària de l'obra. Es tractava d'una documentació feta arribar, per tant, ahir a la tarda mateix, a pocs minuts de l'inici del ple, i que no es tenia en el moment en què la mesa de contractació havia fet la proposta d'adjudicació.

Aquest cúmul de circumstànscies, definides pel secretari durant el ple com “algún problemilla” van fer que els socialistes instessin a l'alcalde a ajornar l'aprovació provisional d'aquesta adjudicació. A tot això, cal afegir-hi també que hi ha seriosos dubtes de si es tracta d'un contracte de concessió d'obra pública o d'un contracte de cessió de serveis. “No pot ser que se'ns digui tan tranquil·lament que s'ha confòs una empresa amb un altra”, va lamentar ahir el portaveu socialista, Joan Sabaté, que va afegir: “Per això hem demanat de posposar la seva aprovació. Considerem que era el que calia fer després dels dubtes que s'han generat i considerem que és una falta de responsabilitat per part del senyor Bel no haver-ho deixat sobre la taula”.