9 de desembre del 2009

Tots i totes som Tortosa

Dilluns passat el nostre grup vam convocar als mitjans de comunicació per tal de fer pública la nostra posició sobre el projecte de pressupostos de l'Ajuntament per a l'exercici 2010 que s'aprovava en el ple de la tarda. Abans hi havia roda de premsa del govern per parlar del ple ordinari, que també es realitzava el mateix dia. Quan arribàvem al saló verd (on es fan les compareixences davant els mitjans) ens vam trobar amb el càmera de TTV que plegava pataquets després d'haver enregistrat a Ferran Bel, que, al cap i a la fi, és qui mana en aquesta televisió pagant amb diners públics. La nostra posició sobre els comptes, per tant, no van ser gravats , i així, els tortosins i tortosines que connectin amb aquesta tele (a excepció del ple que ho difumina tot) rebran una informació sesgada i també tergiversada.

No ho podem tolerar, com tampoc acceptarem que la realitat a la nostra ciutat la construeixi Ferran Bel. Una realitat que Bel dissenya ara partint de dos missatges que cal que els seus acòlits repeteixin una i mil vegades (ja ho saben, allò que deia Goebels, ministre de propaganda de Hitler, de digues una mentida mil vegades i acabarà quatllant). Aquests missatges són, per una banda, que el PSC fa oposició de Tortosa ("jo sóc Tortosa", ens diu Bel, per això potser s'ha posat una corona a la plaça de l'Ajuntament tal com un césar). L'altre missatge que vol que es repeteixi és que cal dir que el PSC, els malvats socialistes, critiquen als treballadors i treballadores municipals, no al govern ("jo sóc també l'Ajuntament"- de fet, si ho recordeu a la foto de la candidatura ja apareixia sostenent l'Ajuntament com si li pertanyés).
Així ens trobem que si ell com diu és Tortosa (de fet en el ple va arribar a dir que durant les darreres eleccions també l'havien votat electors tradicionals d'ICV -déu meu quina supèrbia-) i segons ell, també és l'Ajuntament, la resta, qui som i a qui representem? Vol dir això que els molts milers d'electors que no van votar a Bel les passades eleccions ja no pertanyem a la nostra ciutat perquè no pensem com ell? Uff!! Això fa un tufet preocupant. Com es pot anihilar amb tanta lleugeresa l'essència de la democràcia i el paper que hi juguen govern i oposició? Doncs es pot, us contestaria Bel, perquè ja se n'ocupa ell d'estendre el que vol que es cregui, la seva realitat, des d'alguns mitjans municipals i la TTV que controla de forma, fins i tot, fanàtica.

Però si no existim, per què les notícies del web, les que ens trobem a la pàgina principal quan cliquem http://www.tortosa.cat/, a banda de fer pudor, provocar vergonya aliena i regirar l'estòmac, ens ofereixen titulars com el d'avui? Hi ha tanta ràbia contra la Tortosa que no pensa com ells que cal acabar amb els dissidents al règim i matxacar-los fins a la sacietat reverberant falàcies, demagògia barata i falsedats? O és que tenen por que se'ns escolti? Com es pot dur a terme aquesta política comunicativa sense que et caigui la cara de vergonya? Com es pot anul·lar la tasca de l'oposició sense que aquesta es pugui defensar mínimament? Això provoca impotència, us ho ben assegurem, però a la vegada ens ha de fer créixer per intentar que aquesta forma de governar la nostra ciutat sigui transitòria i caduqui ben aviat. Vostès creuen que l'oposició no ha de vetllar pels interessos de la ciutat? Vostès creuen que hem de passar per alt que s'ha adjudicat una obra a una empresa que s'ha constituït fa només un mes i que acredita la preceptiva experiència amb certificacions d'obres d'una altra empresa fetes als anys seixanta?

A hores d'ara, a Bel ja li ha rigut tothom tant les gràcies, que se sent confiat en què fa creure a tothom el que vol. Tractar als tortosins i tortosines com si fóssim beneits ens sembla lamentable; tractar als tortosins i tortosines com si no fóssim adults i necessitessin la seva tutel·la ho considerem detestable, però que es pensi que ell és Tortosa ens sembla ja definitivament preocupant. A veure si arribarà a interioritzar tant el paper teatral que representa que acabarà pensant-se que més que un alcalde democràtic és un senyor feudal amb uns drets sobre els seus "vassalls", uns drets que no reproduirem perquè fan esgarrifança.

Us demanem el vostre suport perquè ens ajudeu a treure la màscara sota la qual s'amaga una manera de governar que fa pudor de naftalina i per a possibilitar la renovació democràtica a l'Ajuntament de Tortosa.

2 comentaris:

pere ha dit...

Vull expresar-vos el nostre suport i demanar-vos que continueu fent el mateix que feu, ja que aquest Govern fot molta pudor,i per cert, continueu sense sortir a la tv de Tortosa cosa que suposo manar el Goebels que els hi fa tota la seva estrategia, anti democratica, de comunicació, i aquest fet us esta pasant factura.
Podeu dedicar una Rosa a denunciar aquesta actitut, la democràcia us ho agrairà.

Anònim ha dit...

Bel i companyia han perdut la credibilitat i la vergonya, no deixarem que ens goberni un f.....,al 2011 hi ha data de caducitat