19 de febrer del 2010

Incompliment generalitzat del Pla d'Actuació a Tortosa


El PSC de Tortosa denuncia que després de tres anys de govern, Bel ha estat incapaç de resoldre la problemàtica dels aparcaments, agreujant-la fins i tot

El govern de Ferran Bel està incomplint de forma generalitzada el que van catalogar com a full de ruta d'aquest mandat, el Pla d'Actuació Municipal. Així ho va denunciar ahir el PSC de Tortosa després de constatar que la majoria de les actuacions previstes per l'any passat ni tan sols s'han iniciat. Per als socialistes l'incompliment més flagrant, tal com ja van denunciar en el seu moment, cap a la ciutadania és la promesa de resoldre la problemàtica dels aparcaments. Així, tal com recollien en aquest document, ni han construït l'aparcament soterrat de Ferreries ni han posat en marxa un aparcament soterrat a la vora del riu. “Després de tres anys de govern, Bel ha estat incapaç de resoldre la problemàtica dels aparcaments a Tortosa”, ha lamentat el portaveu del grup municipal del PSC, Joan Sabaté. El més greu de tot, però, segons els socialistes és que no només no s'ha solucionat sinó que s'ha agreujat amb la substitució d'un gran nombre de places amb les noves urbanitzacions dels carrers. Aquesta problemàtica s'afegeix a una altra que pateix la ciutadania i que tampoc no ha millorat, com és la seguretat. En els darrers mesos, s'han produït més de divuit robatoris en pàrquings a la ciutat, entre altres casos.

Els socialistes també han criticat la manca d'atenció a les polítiques socials i la demagògia electoralista emprada en aquest sentit per Bel, perquè no s'ha fet ni un sol pas per construir ni la residència d'avis ni el centre de dia. I si el compromís amb les polítiques socials ha estat nul, tampoc no n'han sortit millor parats els comerciants. Així, no només no s'ha executat cap pla de dinamització del comerç del Temple i Ferreries sinó que s'ha modificat el POEC “perjudicant el comerç de trama urbana i afavorint el comerç perifèric”.
L'enumeració dels incompliments ha estat extens, entre els quals hi ha el famós Pla Estratègic que calia elaborar: Ni Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, ni Pla Director de les Muralles, ni pista d'atletisme de competició, ni adequació i senyalització de la platja de la Xiquina, ni certamen musical d'estiu a l'aire lliure en format llarga durada, ni ha començat la rehabilitació del barri de Sant Jaume, ni s'han millorat els accessos del cementiri, ni ha finalitzat l'arranjament de la carretera del Port, ni recuperació de la façana fluvial, ni impuls al tercer pont, ni execució de la via verda, ni urbanitzacionso de la rambla Canigó, ni s'han construït habitatges de promoció pública ni de lloguer a Remolins i al Rastre.... i així un llarg etcètera.

D'entre tots, els socialistes també han volgut destacar a banda dos incompliments concrets, el palau d'aigües i la incapacitat de dotar d'aigua l'ampliació del polígon Catalunya Sud.
Finalment, des del PSC s'ha apuntat que tampoc no s'ha restaurat la màquina del tren del Carrilet, una reivindicació continuada de sectors propers a CiU durant l'anterior mandat que ara de cop sembla que ha quedat definitivament oblidada.

Per tant, segons Sabaté, “tenim un govern que improvisa constantment, que incompleix allò promès, i que només s'encarrega de tirar endavant les obres que avui s'estan fent a la nostra ciutat gràcies a la inversió dels governs de l'Estat i la Generalitat”. A més, aquesta manca d'incompliment contrasta amb un fort endeutament i el greu retard amb què l'Ajuntament paga els proveïdors.