30 de juny del 2010


El PSC demana al govern que congeli els preus públics de l'Escola Municipal de Música i rectifiqui la decisió de pujar-los un 66%

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Tortosa presenta una moció al ple de suport a la candidatura d'Amposta per acollir la seu provincial de l'INEF

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha demanat al govern municipal que rectifiqui i faci marxa enrere en la seva decisió d'augmentar en un 66% els preus públics per al curs escolar 2009-2010 de l'Escola Municipal de Música. Els socialistes, segons ha explicat el portaveu del grup, Joan Sabaté, consideren que la construcció de la nova Casa de la Música, gràcies a l'aportació del Fons Zapatero, ha permès que l'escola es converteixi en reglada, per la qual cosa es percebrà una quantitat de 600 euros per alumne per part del departament d'Educació de la Generalitat. A més, el context de crisi actual hauria de fer desdir el govern municipal d'aplicar un increment tan elevat. Ans al contrari, des del PSC es considera que els preus per al curs vinent s'haurien de congelar.

Els socialistes, a banda de demanar que es congelin aquests preus públics, van suggerir en la darrera comissió de Règim Interior, on es duia a aprovació aquest increment, un seguit de bonificacions que consideren que el govern hauria de tenir en compte, com ara l'exempció per tots aquells que es matriculin i entrin a formar part de la banda de Música i la reducció en un 50% del cost per a aquelles rendes que no superin el salari mínim interprofessional. Finalment, des del PSC també es considera que caldria aplicar una bonificació del 50% a les persones amb un grau de descapacitació igual o superior al 33%.

D'altra banda, els socialistes també han presentat una moció de suport a la candidatura d'Amposta per acollir la seu tarragonina de l'INEF. Els socialistes consideren que tenir la seu d'aquesta llicenciatura contribuiria a reforçar l'oferta universitària de les Terres de l'Ebre, amb el consegüent impuls a la formació que reverteix en el necessari creixement econòmic. “Avui és l'hora de sumar i Tortosa ha d'exercir la seva responsabilitat des del lideratge solidari amb la resta del territori. Per això demanem el suport de l'Ajuntament de Tortosa a aquesta candidatura per un projecte que es concreta en Amposta però del qual en sortirem beneficiats tots i totes”.