1 d’octubre del 2010

Creiem en Tortosa i Catalunya

Així ho sentim i així ho expressem els socialistes catalans i tortosins. Seguim creient en el nostre model polític, el qual garanteix unes polítiques socials, d'integració i de transformació de la societat. Un model que lluita contra un fenomen devastador que ens han portat les polítiques neoliberals de la dreta, i que està deixant una situació molt delicada per a moltes famílies, que veuen com cada cop és més difícil poder accedir al mercat laboral i, poder així, exercir un dret constitucional com és el treball.

Estem parlant d'un model progressista que ha portat a transformar moltes ciutats els darrers anys, com ara la Llei de barris, que ha permés a Tortosa i a moltes ciutats catalanes poder restaurar els seus nuclis antics d'una degradació permanent. Han estat aquestes polítiques d'esquerres les que han permès poder gaudir avui dia d'una nova plaça de l'Absis, la plaça de la Cinta, el carrer Bisbe Aznar i moltes actuacions de millora a la nostra ciutat històrica.

Han estat aquestes polítiques d'esquerres les que han endegat mesures pal·liatives contra la crisi, que amb el Fons Estatal d'Inversió Local (o Pla Zapatero) ha permès en els darrers anys rehabilitar el parc municipal Teodoro Gonzalez, el carrer Llarg de Sant Vicent, la plaça Pius XII, construir la Casa de la Música, el cobriment de la pista a Bítem, i l'arranjament del camí de Font de Quinto, a Campredó, entre altres. Ara, el segon Pla Zapatero permetrà construir el nou pavelló poliesportiu a Sant Llàtzer i millorar equipaments municipals i carrers arreu del municipi.

Han estat les polítiques d'esquerres, a través de les polítiques actives d'ocupació, que han permès, gràcies a les escoles taller, tallers d'ocupació i plans d'ocupació, no només donar feina a gent de Tortosa, sinó arranjar molts dels carrers de la nostra ciutat, actuar al pavelló poliesportiu de Ferreries, rehabilitar l'ermita del Coll de l'Alba, entre altres treballs de millora.

I què ha fet el govern conservador de la nostra ciutat? L'únic que ha sabut fer ha estat endeutar el consistori a uns límits estratosfèrics, i aixó que gairebé no ha pagat cap obra de les que s'han fet a Tortosa des que Bel és l'alcalde. Està ofegant el teixit comercial de la ciutat, ja que la demora per poder cobrar és insostenible i els proveïdors de l'ajuntament tarden mesos i mesos, per no dir anys, a veure els cèntims. Ha mal venut part de l'empresa d'aigües de Tortosa, la qual endeutarà més el nostre municipi en un futur no molt llunyà. CIU no ha pogut endur-se l'aigua de l'Ebre cap a València, però al final, sí els diners que la gestió de l'aigua produïa a les arques tortosines. I el pitjor encara està per arribar, el govern de Bel està a punt de fer una altra operació ruïnosa a la nostra ciutat, amb el complex esportiu i la nova piscina a Ferreries. Una altra operació que deixarà petjada a la ja malmesa caixa municipal, un altre negoci pèssim, sense que estigui clar res del que aquest tema envolta. Aquesta és la realitat de la nostra ciutat, una Tortosa sense rumb i a la deriva, esperant que les administracions superiors ens facin la feina, ja que sense elles el senyor Bel hagués estat incapaç de realitzar cap obra important a Tortosa.

Han estat les polítiques d'esquerres les que han mirat per primer cop la nostra ciutat després de 23 anys de governs convergents. Si no volem que Tortosa torni a ser la gran oblidada, cal que prenguem nota a les pròximes eleccions al Parlament, el 28 de novembre vinent.

Eduard Rel Cartoixà. Viceprimersecretari del PSC de Tortosa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per desgràcia té molta raó