25 de novembre del 2011

La cançó de l’enfadós o l’òptica canviant


Per qui no ho sàpiga, la cançó de l'enfadós és aquella que no acaba mai.

El dijous dia 17, al Ple de la Junta Veïnal de l'EMD de Jesús, Pere Panisello president de la mateixa, com tothom sap, li va dir a Toni Sabaté, portaveu del PSC, que les al·lusions d'aquest al deute que l'ajuntament de Tortosa té contret amb Jesús, i que no paga, "és com el conte de l'enfadós", per les vegades que ho repeteix.

Si alguna cosa va repetir, reivindicar i reclamar Panisello a la segona part del mandat darrer de Joan Sabaté a Tortosa, va ser la qüestió del conveni amb l'ajuntament per tal de -sobretot- fixar la quantia que l’ajuntament havia de pagar a Jesús tots els anys. Els retrets van ser continus i permanents. I sí, també, qual cançó de l'enfadós, no s'acabaven mai. Deu ser qüestió d’òptiques que depenen de conjuntures politiques. El cas és que el conveni és va signar per les dues parts al mandat anterior, any 2009; doncs bé, d’aquest compromís escrit que obliga a l'ajuntament a transferir "un mínim garantit de 300.000 €" a Jesús, a hores d'ara ja se sap que 150.000 no arribaran. És la crisi, diuen. No negaré els efectes d'aquesta a tots els nivells, tampoc negaré la necessària solidaritat i col·laboració de Jesús amb el municipi. Del que estic segur és que sí aquest evident incompliment s'hagués produït amb un alcalde de color polític diferent a Tortosa del que ara hi ha ( que coincideix amb el color del de Jesús ), no hagués hagut crisi que valgués, i els interessos dels jesusencs s’haguessin defensat per sobre de qualsevol altra consideració de solidaritat amb Tortosa. Ho crec sincerament.

A més, tot això passa simultàniament a l'adopció de la mesura de rebaixar els emoluments en un 10 % a tot el personal de l'EMD, inclosos president i membres de la junta veïnal ( només faltaria ). En qualsevol cas, també cal dir -pel que fa al personal- que la mesura ha estat acceptada pels seus representats. Per tant, ells sabran......

Per altra part, em consta que s'ha rebutjat en les dues qüestions ( conveni i rebaixa de salaris ) el suggeriment del reconeixement del deute per part de l'ajuntament i l'EMD respectivament, amb el compromís de fer-li front en sortir de la present dificultat econòmica.

Joaquín Barberà Gili

PSC Jesús