2 de maig del 2013

Montilla parla "clar i català" a Tortosa

El periodista Gustau Moreno i el President conversen sobre els fets més destacats al país i a les Terres de l'Ebre durant els quatre anys de la seva presidència
1 / 4
La conversa va servir per presentar el llibre del president Jose Montilla Clar i Català, testimoni de quatre anys de presidència a Tortosa en un acte que va omplir la llibreria La 2 de Viladrich. Jose Montilla i Gustau Moreno van repassar alguns dels capítols més transcendents d'aquella legislatura com les conseqüències de l'aprovació de l'Estatut, la relació entre els diferents socis i la cohesió del govern i les mesures adoptades a partir de finals de 2007 per fer front a la crisi econòmica .
"Més que un llibre de memòries, és un llibre per fer memòria", va assenyalar Moreno que va dialogar amb el President sobre el rerafons d'alguns episodis que van sacsejar les Terres de l'Ebre durant aquell període, entre ells, la crisi per la sequera; la candidatura d'Ascó a acollir el magatzem nuclear centralitzat, o l'incendi d'Horta, "el fet més trist de la meva presidència". 
Montilla va insistir que el llibre no és la narració de l'obra de govern feta, sinó "el relat del perquè vam fer unes coses i no en vam fer altres, per entendre què va passar del 2006 al 2010".
Tot i això, el primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, va destacar l'important llegat i la discriminació positiva cap a l'Ebre amb el Govern d'Entesa, citant, entre altres, obres com les carreteres d'Horta i Ulldecona, el Pont Lo Passador  o la construcció del campus de la URV. 
El llibre està escrit a partir d'una conversa amb el periodista Rafel Jorba i editat per La Magrana-RBA.
Montilla va aprofitar la seva estada a Tortosa per visistar la fira Expoebre, precisament sis anys després que inaugurés el pavelló firal durant el darrer mandat socialista a Tortosa. El President i actual portaveu al Senat de l'Entesa pel Progrés  de Catalunya, va demanar més empenta als governs per fer front a les circumstàncies de dificultat actuals. "El que cal és que afrontin amb energia els reptes de país que tenim".