27 d’agost del 2013

El PSC de Tortosa valora positivament la pròrroga de la campanya de prevenció d’incendis forestals

Els socialistes lamenten que el consistori no donés suport a la seua proposta pels vots en contra del grup de CiU i les abstencions d’ERC i PxC
1 / 2
En declaracions a diferents mitjans de comunicació, el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha manifestat la voluntat del Govern de prorrogar la campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu amb la prorroga dels contractes dels 700 auxiliars forestals del 2 al 15 de setembre.
Aquesta reacció, pensem que està més que justificada ja que als territoris dels dos extrems de Catalunya, les Terres de l’Ebre i l’Empordà, hi ha encara més risc d’incendi, que a la resta de comarques, ja que no ha plogut tant com a la resta del territori català.
Des del PSC de Tortosa es considera que aquesta mesura és del tot necessària, tot i que “tímida”, ja que finalment s’hauran reduït igualment les mesures de prevenció contra els incendis forestals respecte les campanyes d’anys anteriors. Aqueta va ser la proposta que el Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa va presentar a aprovació en el Ple del 3 de juny de 2013 en forma de moció “PETICIÓ DE MESURES PER A MINIMITZAR EL RISC D’INCENDI FORESTAL AL TERME MUNICIPAL DE TORTOSA”.
En la moció presentada, el PSC instava, entre d’altres, al Govern de la Generalitat a establir un dispositiu de campanya forestal amb els mateixos recursos, com a mínim, que l’any 2011; ampliar la campanya forestal com a mínim fins al 15 de setembre, com finalment sembla que serà, i més si els tècnics ho recomanen, i a no retallar en mitjans tècnics i materials en la lluita contra el foc; comminant també al govern municipal de CiU a netejar les zones forestals del terme i iniciar una campanya d’informació entre les associacions de veïns afectades, per tal de donar consells de seguretat per a prevenir incendis.
Lamentablement el Ple de Tortosa, amb majoria absoluta de CiU, no va donar suport a la proposta presentada pel Grup Municipal del PSC essent rebutjada amb el vot en contra dels 12 regidors i regidores de Convergència i Unió i les abstencions d’ERC i PxC.
El grup municipal del PSC de Tortosa considera molt positiva la rectificació del Govern de la Generalitat, que avala la idoneïtat de la proposta presentada, tornant a lamentar, com en el seu moment varen fer, la posició del Grup Municipal de Convergència i Unió i de la que no només desatén de forma constant les propostes de l’oposició, en la defensa d’interessos partidistes per sobre dels interessos dels ciutadans, així com la dels altres grups que no van secundar la proposta.
Els socialistes esperen que aquesta rectificació mostri al Govern municipal de CiU el camí per a governar la ciutat per a tots i totes els tortosins i tortosines i que passa necessàriament per no fer ús sistemàtic de la seva majoria i escoltar les propostes constructives de l’oposició. Així, conviden a l’alcalde Bel i al grup municipal de CiU que valorin altres iniciatives presentades pel PSC, com el projecte real i viable de les Piscines Municipals de Tortosa presentat fa un mes, que pot solucionar la paràlisi en què es troba l’alternativa convergent.