2 de desembre del 2013

PSC, ERC, ICV i PP denuncien la falta de transparència del govern de Tortosa després que Secretaria no hagi informat del contracte de les piscines en els terminis que marca la llei

Els grups de l’oposició demanen que es resolgui l’actual contracte i que es liciti un nou projecte des del consens i el diàleg que sigui viable perquè la ciutat necessita aquest equipament

Els grups municipals del PSC, ERC, ICV i PP han denunciat avui la falta de transparència del govern de Tortosa després que s’hagi exhaurit el termini perquè Secretaria informés sobre el procediment administratiu de l’actual contracte del nou projecte del complex d’aigües de Tortosa. El grup socialista havia presentat una moció que posteriorment havien d’introduir la resta de grups sobre l’incompliment del contracte i, per tant, la petició de resolució del mateix demanant un informe a Secretaria per sustentar-ne la defensa. La llei marca que aquest informe és d’obligat compliment si el demanen un terç dels regidors del consistori, com així es va fer. Dilluns de la setmana passada es van exhaurir els deu dies que determina la legislació perquè es fes efectiu l’informe sense que es donés compliment. La moció s’ha hagut, per tant, de retirar finalment i es preveu que es presenti per part de tots els grups un cop estigui enllestit l’informe.
Des de l’oposició s’ha tornat a insistir avui en la necessitat de resoldre l’actual contracte per incompliment reiterat i perquè és totalment inviable, a la vegada que demanen que es liciti un nou projecte des del diàleg i el consens i perquè Tortosa necessita tenir ja unes noves piscines. També han demanat que es reclamin les responsabilitats oportunes per incompliment de contracte a les empreses adjudicatàries de l’obra.
Han recordat, a més, les contínues denúncies del projecte que s’han anat fent per la seva inviabilitat, els incompliments reiterats i per l’electoralisme en enderrocar l’accés a l’estadi a punt de les eleccions municipals simulant l’inici de l’obra. Per això, han subratllat que el temps ha acabat demostrant el fracàs absolut del projecte, constatació de la mala gestió de l’alcalde Ferran Bel i de la seva manera d’actuar totalitària i personalista “a la qual ens té acostumats”. En aquest sentit li han demanat que rectifiqui i li han recomanat humilitat i autocrítica per tirar endavant un nou projecte que ha d’arribar des del consens i el diàleg perquè Tortosa necessita tenir ja piscines. A més, han recordat que com a conseqüència d’aquesta gestió, s’ha abocat a l’estadi i, en conseqüència, al centre de Ferreries a donar una imatge d’abandó i deixadesa que no es mereixen els tortosins i tortosines.
A la roda de premsa, hi han assistit el portaveu del PSC, Antoni Sabaté, el d’ERC, Josep Felip Monclús, el d’ICV, Jordi Jordan, i els regidors Dolors Bel, Enric Roig, Alícia Gamundi i Cinta Galiana. El portaveu del PP, Xavier Dalmau, no ha pogut assistir-hi per causes familiars.