17 de maig del 2014

Narbona fa una crida a votar socialista el 25M per defensar la gestió responsable dels recursos naturals i aturar el pla de Conca

La ministra que va derogar el transvasament de l'Ebre reinvidica l'obra del govern socialista al Delta i adverteix de les polítiques de deconstrucció del Medi Ambient del ministre Cañete




L'exministra socialista Cristina Narbona ha destacat la importància de votar en les eleccions europees del 25 de maig vinent a les forces polítiques, i concretament als socialistes, que defensen una gestió responsable dels recursos naturals "condició per una recuperació econòmica que tingui durada en el temps" i també per poder aturar el nou pla de conca de l'Ebre. Narbona ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita a les Terres de l'Ebre per participar en la campanya de les eleccions europees que l'han dut a Tortosa, on ha participat en el Dissabte Roig a la plaça del Mercat de Tortosa; en la celebració del Mercat a la Plaça a Amposta, i en què ha visitat Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, on ha participat en un dinar.
Narbona va ser la ministra que va derogar el transvasament de l'Ebre del PHN del PP i CiU, la primera iniciativa que va dur a terme el govern Zapatero quan van guanyar les eleccions el 2004. "Reivindico el treball que es va fer frenant un PHN i un transvasament que no havia rebut finançament de la Unió Europea i que pel contrari sí que davant l'alternativa que vam presentar va rebre fons europeus per a obres tan importants com la descontaminació de l'embassament de Flix, per a dur a terme actuacions al Delta de l'Ebre de recuperació dels espais públics de les platges, dels camins i dels marges fluvials i camins, i també per evitar la regressió del Delta de l'Ebre".
Una situació que va fer un gir de 180 graus amb l'arribada del PP al govern i de Miguel Arias Cañete, avui candidat a Europa, al ministeri. "El que ha fet en aquests dos anys ha estat deconstruir tota la normativa ambiental com la Llei de Costes o la Llei d'Aigües o la Llei sobre responsabilitat ambiental que fa que avui si es produeix una catàstrofe de contaminació no tindrem les mateixes eines per exigir responsabilitats", ha exposat afegint que "Cañete va considerar que calia eliminar obstacles a la iniciativa privada". Segons Narbona, "aquesta autèntica deconstrucció és la carta de presentació com a ministre de Medi Ambient que Cañete porta a les institucions europees al qual s'hi ha afegit darrerament un espectacle de masclisme intolerable".
El Pla de Conca és perfectament recurrible davant la Comissió Europea
L'exministra socialista ha fet especial menció a l'actual pla de conca del govern del PP i ha dit que "és un pla perfectament recurrible davant la Comissió Europea". "La política d'aigua a la que obliga la Unió Europea és molt diferent de la del govern del PP", ha subratllat, "És un pla que no compleix amb les exigències ni de participació pública ni de conservació dels ecosistemes ni de l'adequada gestió de l'aigua que són les condicions que han de tenir els plans de conca d'acord amb la directiva europea". Per tot això, Narbona està convençuda que el pla de conca de l'Ebre "no passarà el filtre de l'examen de la Comissió Europea"