2 de desembre del 2014

Enric Roig: “És incomprensible que CiU no tingui ni calendari de la construcció de les noves piscines”

Els socialistes també critiquen l’ambigüitat d’ERC sobre aquest tema i li reclamen que no faci de “còmplice de CiU” en la nefasta gestió d’aquest projecte
“Ahir vam presentar una moció al ple en què demanàvem que s’informés a la ciutadania del calendari real per a la construcció de les noves piscines després que hagin passat deu mesos des de la rescissió del contracte a l’empresa adjudicatària i tres des que havíem de tenir notícies noves sobre la situació tal com va assegurar l’alcalde, Ferran Bel”, ha exposat el candidat socialista a l’alcaldia i portaveu del grup municipal, Enric Roig, “no vam voler entrar ni en el gran fracàs que representa la gestió d’aquesta situació que ha dut l’estadi a la pitjor imatge de la seva història, ni tampoc en les crítiques a la resolució del contracte, sinó que simplement volíem un calendari i la resposta va ser que no el tindríem”. Segons Roig, aquest fet denota de nou l’esgotament del govern de Bel per donar respostes a les inquietuds de la ciutadania.
També certifica que les reunions entre govern i oposició per consensuar el nou projecte han estat una “cortina de fum” per amagar l’incompliment i la incapacitat de tirar endavant el projecte per part del govern. Per aquest motiu, Roig ha volgut fer una crida avui a ERC a no “fer de còmplice” de CiU en la nefasta gestió d'un dels projectes més importants per a la ciutat. En aquest sentit, Roig ha anat més enllà i ha reclamat al grup d’ERC que “no sigui ambigu” i i que es posicioni sobre l’actual situació. “Volem piscines ja”, ha tornat a exigir, “ahir vam tornar a oferir a l’alcalde el nostre projecte que creiem que avui és l’única alternativa sensata i assumible perquè la ciutat compti ja amb aquest equipament que a la vegada permetria que es recuperi l’estadi per al municipi”.
Per a l’edil socialista són incomprensibles els arguments del govern de CiU a Tortosa per tombar aquesta moció i dues més, presentades amb un to positiu, en suport al comerç local i per millorar el ferm d’una de les artèries principals de la ciutat, la rambla Felip Pedrell.
“Estem perplexos que el govern no sigui incapaç d’acceptar tampoc una proposta per afavorir el comerç local” com és que la primera hora dels aparcaments municipals del Carrilet, plaça Alfons i Montcada (si ja està en funcionamet) sigui gratis durant la campanya de Nadal. “És que no van oferir ni l’opció d’estudiar aquesta o una altra mesura per incidir en la promoció comercial de la nostra ciutat i afavorir l’aparcament, que és la gran assignatura pendent de Tortosa”, ha lamentat, tot recordant que “tothom sap que com a molt es poden comptar els cotxes del Carrilet amb els dits d’una mà”.
Tampoc no va prosperar ahir la moció per reparar el ferm de la rambla Felip Pedrell entre el pont Roig i la plaça de la Pau que els socialistes van presentar en el ple després de recollir diferents queixes veïnals. “Si ho tenen previst, perquè no aproven la moció? A què tenen temor? Només és una proposta en positiu del nostre grup que vol millorar la ciutat”. Durant el debat, de nou, el PSC va insistir en la necessitat de tirar endavant un pla integral de manteniment de la via pública.
Finalment, en el ple d’ahir sí que van prosperar les mocions socialistes en suport als clubs esportius de base instant al govern de l’Estat i els organismes competents que aturin i revisin el pla d'inspeccions massives; una moció per augmentar recursos i pressupost en la lluita contra la violència vers les dones, i una darrera presentada de forma conjunta amb el grup d’ICV en rebuig a la querella de la Fiscalia General de l’Estat contra el president i membres del govern de la Generalitat.