31 de juliol del 2015

El PSC arrenca el compromís del govern per millorar el Pla Director de Muralles

Enric Roig considera que cal aprofundir en la museïtzació i concreció turística
El PSC de Tortosa ha arrencat el compromís del govern municipal per tal que el Pla Director de Muralles incorpori un seguit de millores com ara concretar el seu aspecte museístic per mostrar el conjunt de fortificacions més importants de Catalunya  des del rigor i a la vegada també potenciar-ne el seu atractiu turístic. El portaveu socialista, Enric Roig, ha celebrat aquest fet i ha agraït la feina dels tècnics per fer possible aquest pla per actuar de forma col·legiada en els 6 km de muralles de què disposa. “Es tracta d’un conjunt d’un valor patrimonial molt important no només de Catalunya sinó d’Europa i de tota la Mediterrània Occidental”, ha subratllat Roig.
En un altre apartat de l’ordre del dia del ple extraordinari celebrat ahir, els socialistes  van mantenir el seu suport a l’ordenança de Medi Ambient però van recordar la necessària conscienciació cívica i, per tant, que el govern destini recursos a la realització de campanyes informatives.
D’altra banda, el PSC també va aconseguir ahir que hi hagués una millora de la paritat en el Consell Assessor del Museu que només estaria formada per 10 homes si no es canvia. Els socialistes es van abstenir en totes les composicions dels consells d’administració de totes les empreses perquè un dels grups de l’oposició, ERC, té el doble de representants que la resta de grups de l’oposició, tot i tenir un nombre similar de regidors.
Els socialistes van recordar, en relació als temes de personal, que hi ha un compromís del plenari municipal pel qual l’any vinent es revisarà la valoració dels llocs de treball aprovada el 2014.