22 de juliol del 2009

El PSC denuncia les irregularitats del govern tortosí per encobrir probablement un extrajudicial de més de 6 milions d'euros

37 decrets de caire econòmic signats per l'alcalde amb data 31 de desembre de 2008 no es van comunicar en el ple de gener d'enguany, s'han anat introduint en sessions posteriors, i nou d'aquests encara no s'han comunicat al ple

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha denunciat avui de forma contundent les irregularitats administratives realitzades pel govern de Tortosa per encobrir probablement més de 6 milions d'euros d'extrajudicial generat durant l'exercici 2008. Així, si bé el govern portarà demà a aprovació del ple factures fora de pressupost que ascendeixen a prop d'1,5 milions d'euros, la constatació per part del grup d'una trentena de decrets signats per l'alcalde a 31 de desembre de 2008, que no van ser informats convenientment en el ple de gener, com pertoca, i que han anat apareixent en els plens posteriors, apunta a una maniobra irregular que pretendria encobrir més de sis milions d'euros en factures sense consignació pressupostària de l'exercici 2008. Aquests 6 milions, afegits als que el govern preveu reconèixer demà, sumarien uns 8 milions d'euros, una quantitat que triplica la xifra més alta d'extrajudicial produïda per un Ajuntament a Tortosa en període democràtic.

Però més enllà d'aquesta xifra tan elevada, segons el portaveu del grup, Joan Sabaté, “la gravetat es troba en la seqüència i degoteig de decrets que van apareixent en els plens d'enguany, signats en data 31 de desembre, i el fet que fins i tot n'hi ha nou que encara no han estat comunicats al ple.” Així, hi ha una sèrie de resolucions d'alcaldia, 37 decrets, que consten registrats a la Secretaria amb data 31 de desembre de 2008 en els quals es fa un reconeixement i s'inicia el procediment per pagar un total de 6.314.362,4 euros. Són decrets que recullen resolucions de l'alcaldia que no van ser comunicats al ple ordinari del mes de gener següent, on s'han de comunicar els decrets/resolucions d'alcaldia del mes anterior. A l'acta del ple de gener de 2009 apareixen les resolucions des de la 1.951/2008 a la 2.196/2008. Amb posterioritat a això han aparegut 37 decrets més. Al mes de febrer, apareixen nou d'aquests 37 decrets (resolucions des de la 2.197/2008 fins a la 2.206/2008) i així en els successius plens d'enguany han anat apareixent aquests decrets signats en data 31 de de desembre de 2008. I per a més gravetat de tot plegat, encara n'hi ha nou, registrats a secretaria amb data 31 de desembre de 2008, que no han estat comunicats al ple. Es tracta de decrets que recullen diferents modificacions pressupostàries, recursos, etc, que d'altra banda, van acompanyats amb diferents informes d'intervenció que recullen un seguit de circumstàncies irregulars com reconèixer uns ingressos que no estan documentats per abordar un seguit de pagaments.

“Com que no volem creure que aquests decrets s'hagin elaborat al llarg de l'exercici 2009, quan ja no es poden contraure i reconèixer obligacions en càrrec a l'exercici del 2008, i s'hagin signat en data 31 de desembre de 2008 per evitar ser comptabilitzats com a extrajudicial, en el ple de demà exigirem i demanarem a l'alcalde una explicació dels motius pels quals ha tardat en dur al ple aquests decrets i per què encara n'hi ha nou que no han estat comunicats al ple.”
Els socialistes han insistit que més enllà de la quantitat d'extrajudicial generat, el més greu és la irregularitat en la gestió administrativa. “La situació al nostre entendre és molt greu, amb irregularitats i una gestió absolutament nefasta dels diners públics dels tortosins i tortosines, dels comptes públics de Tortosa, com no s'havia vist mai en època democràtica a l'Ajuntament.”

1 comentari:

albert ha dit...

Ui....me pensava que estos de ciu ho feien tot be i resulta que tot era fum lo que mos van vendre