15 de juliol del 2009

Nou toc d'atenció del Síndic de Greuges a Ferran Bel


Considera que Bel no ha acceptat les seves consideracions i l'emplaça de nou a fer “real i visible” la presència dels grups de l'oposició als mitjans municipals

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha emès un nou informe a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, després que aquest li fes arribar les suposades millores que s'havien fet al web municipal per garantir l'accés dels grups de l'oposició als mitjans de comunicació municipals. Bel va fer un lleuger maquillatge del web municipal després que el Síndic li fes un toc d'atenció per la discriminació que patien els grups de l'oposició. Així el web té ara un espai pe als grups polítics, això sí, ben amagat i que per als grups de l'oposició ha semblat més aviat una presa de pèl.

La mesura presa per Bel no ha convençut gens el Sìndic de Greuges que en aquest segon informe li deixa ben clar: “Si bé és cert que els grups municipals poden introduir articles d'opinió al web municipal, cal dir que aquests no són fàcilment localitzables. Un dels meus col·laboradors, després de diferents intents fallits, ha pogut localitzar al web aquests articles. En definitiva, cal realitzar cinc passos, un cop endevinat que cal començar per l'apartat Ajuntament. Certament així no es facilita la difusió del pensament dels diferents grups municipals sobre l'acció de govern i la seva eficàcia real resta molt limitada”.

El Síndic, a més, li recorda a Bel que tot i l'enumeració de les diferents actuacions que diu que farà, “res es diu quant a les consideracions que li feia quant al butlletí municipal que es pot consultar al web, fàcilment identificable com a primera pastilla de la columna de la dreta, i res es diu quant a les observacions contingudes en el meu escrit en relació a l'apartat L'Ajuntament Informa, que ocupa la part central del web.” Precisament el fet que aquests dos elements informatius, el butlletí i l'apartat L'Ajuntament Informa, on l'oposició no hi té presència, tenen una consulta immediata per part dels ciutadans, contrasta, segons el Síndic, amb la dificultat de localització del nou apartat creat per als grups polítics. Per això, en l'escrit, li reclama a Bel un accés directe i equivalent quant a identificació.

En aquest nou informe, a més, el Síndic recorda que la difusió de la informació municipal i dels diferents grups municipals només es realitza per via telemàtica, “sent aquesta tecnologia encara minoritària amb relació al total de població”.

Per tot això, el Síndic considera que no s'han atès les consideracions efectuades en el primer informe i l'emplaça de nou a garantir “la presència real i visible dels grups municipals en els mitjans de comunicació i difusió de titularitat municipal”.