17 de setembre del 2009

"Passant dels joves"



"Passant dels joves". Així descriu el fotolog Estimo Tortosa la sensació que ha tingut el col·lectiu de joves que ens va fer arribar la petició tant a nosaltres com al grup d'ICV a l'Ajuntament per tal que arribés al Ple una proposta que consideràvem encertada amb l'objectiu de garantir la gratuïtat dels concerts a les festes de la Cinta, com es venia fent des de l'any 2006, sempre que així ho permetés el pressupost i el catxet de l'artista, i a la vegada impulsar una consulta a través d'Internet per saber quines són les preferències dels tortosins i tortosines en la confecció del programa musical de la nostra Festa Major.

Però amb la prepotència, supèrbia i poca elegància en el debat al qual ens té caracteritzat l'actual alcalde i el seu govern (CiU i ERC) es va menystenir la moció que recollia la demanda de la nostra joventut. Es va tornar a adesar en el calaix la tant mencionada participació ciutadana amb què s'omplen la boca sovint i a la qual obvien sempre. Era una proposta en positiu, sense estridències, sense ànim de crítica, de reflexió, d'escoltar als nostres joves, i l'única resposta que vam rebre, a banda d'un to sorneguer i burleta, va ser un argument tan pobre com que la gent ha assistit massivament als actes i per tant les festes ja estan bé com estan. Pobre, pobre, perquè la gent ha assistit sempre als actes de les Festes Majors, estant ells alg govern i quan no hi eren.

Però això no era el si del debat, el què duiem al ple era una proposta innovadora, aprofitant la proliferació de les xarxes socials, perquè Tortosa tingués unes festes més a la mida de la gent que les gaudeix, on es podia evidenciar que escoltem a la gent, que ens importa que n'opinen. Lamentem profundament haver perdut aquesta oportunitat de demostrar que en molts casos sabem escoltar. I vam perdre l'oportunitat, sobretot, d'aproximar la nostra gent jove a la vida municipal. Ara, el govern de Tortosa, el govern de Ferran Bel, ha dit no als joves, i ho ha dit, a més, d'una manera que al nostre entendre no és elegant ni escau a la màxima representació del nostre municipi.

Com molts ja diuen Fer-ho Bé per al senyor Bel no és fer-ho bé per a Tortosa, i en aquest cas no és fer-ho bé per als nostres joves.
Foto: fotolog Estimo Tortosa