6 de juliol del 2010

El PSC de Tortosa critica un extrajudicial que pot ascendir a més d'1 milió d'euros i només en despesa corrent


El grup socialista considera barroera la forma en què el govern ha desestimat les al·legacions a la venda de part de l'empesa d'aigües i diu que ha estat més honest Forés que Bel en acceptar que la venda es fa per necessitats econòmiques

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha criticat que l'extrajudicial generat pel govern pot ascendir a més d'1 milió d'euros i només en despesa corrent. "Continuen demostrant una vegada més la seva poca capacitat de gestió, perquè aquesta imprevisió pressupostària se suma al deute acumulat per part del govern del senyor Bel i al fet que s'està pagant molt tard als proveïdors". Segons han explicat els socialistes, si bé el govern ha presentat un extrajudicial de 232.103 euros, a aquesta xifra probablement caldria afegir-li l'import de 63 decrets, signats en dates 28, 29, 30 i 31 desembre de 2009, que no havien passat pel ple de gener i que han estat entrats en els successius plens celebrats fins el mes d'abril d'enguany i que contenen factures que ascendeixen a 889.612 euros. "Ho deuen considerar una obra d'enginyeria financera, però nosaltres considerem que és un nyap amb el qual es volen encobrir presumptament 800.000 euros d'extrajudicial". A més, Sabaté ha recordat que l'extrajudicial presentat només correspon a factures fora de pressupost pel que fa a la despesa corrent, perquè l'Ajuntament gairebé no fa inversió, ja que aquesta la fa bàsicament la GUMTSA. Sabaté ha demanat a Bel que deixi de fer d'oposició de l'oposició i que treballi per tal de millorar una gestió francament nefasta des que ell és alcalde.

Els socialistes també han lamentat que s'hagin desestimat les al·legacions presentades a la venda de part de l'empresa d'aigües d'una manera tan barroera, ja que el govern ha argumentat un seguit de raons mancades de fomentació només perquè els interessa tancar aquest tema ràpid i aconseguir els diners que necessiten per tapar els forats que han generat. "Almenys Forés ha estat més honest que Bel i ha acceptat que la venda s'ha fet per necessitats econòmiques", ha assenyalat el portaveu del grup, tot ironitzant i enumerant un altre cop, i una a una, les al·legacions demostrant el seu caràcter tècnic i "no polític" que diu el govern. Cal recordar que els socialistes, entre altres, havien al·legat que amb aquesta operació s'obté un finançament a un interès que, comparat al que hi ha al mercat, és clarament abusiu i significarà un sobrecost de 10 milions d'euros per al municipi al llarg dels propers 25 anys.