23 de juliol del 2010

Per posar-se les mans al cap


"La proposta econòmica per construir la piscina és una nova operació ruïnosa com la venda de l'Empresa d'Aigües"

El PSC tortosí dóna suport al projecte perquè Tortosa necessita aquest equipament però en critica el finançament i la manca de previsió urbanística

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa va votar ahir al matí favorablement a l'expedient de contractació de la construcció de la nova piscina municipal perquè consideren que es tracta d'un equipament de primer ordre que necessita ja Tortosa. En aquest sentit, els socialistes han estat molt clars, la seva vol ser una oposició responsable contràriament a l'exercida per CiU durant l'anterior mandat, ja que el govern socialista no va aconseguir la majoria política suficient aleshores per tirar endavant el seu projecte.

Ara bé, tot i considerar que Tortosa ha de tenir ja noves piscines, el grup socialista mitjançant el seu portaveu, Joan Sabaté, ha advertit que estem de nou davant una operació ruïnosa semblant a la de la venda de part de l'Empresa d'Aigües. "Un projecte de 16 milions d'euros ens en costarà prop de 49 milions, això vol dir una operació de finançament a un interès de l'11,5% que és un interès molt superior al de qualsevol operació creditícia amb una entitat financera". Sabaté li ha recordat a Bel que, tot i que no pot anar a una operació de crèdit, perquè ha situat l'endeutament de l'ajuntament al límit màxim autoritzat per la Generalitat, fruit de la seva mala gestió econòmica, sí que podia haver optat per un crèdit hipotecari que, tot i que no és una opció desitjable per a Tortosa, hagués representat un cost molt menor.

El portaveu socialista també ha criticat que tres anys després de l'inici de l'actual mandat s'hagi dut al ple la proposta d'avui de forma ràpida i precipitada sense que s'hagi encara fet la modificació pertinent del planejament urbanístic, una tramitació que endarrerirà molt el seu inici.