3 d’octubre del 2011

El PSC es mostra molt preocupat per la magnitud de la delicada situació de les finances municipals a Tortosa


També reclama a Bel que assumeixi el lideratge davant el govern de CiU en contra de les retallades ja "que no n'hi ha prou amb votar a favor de les mocions”

"La delicada situació de les finances municipals és avui ja de tanta magnitud que estem molt preocupats", així ho ha manifestat avui el portaveu del grup municipal del PSC a Tortosa, Antoni Sabaté, després que el govern municipal hagi demanat un crèdit ICO per un import d'1.300.000 euros que servirà per pagar factures pendents de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms. El PSC votarà aquesta nit a favor d'aquest nou crèdit perquè considera que cal que els proveïdors cobrin, però ha tornat a advertir que la mala gestió del govern municipal està conduint a l'Ajuntament a una situació molt delicada. "Fa uns dies parlàvem d'un deute viu de 45 milions, ara se n'afegeixen 1,3 més, i ja són més de 1.500 euros per cap el que hauríem de pagar avui per sufragar el deute municipal", ha lamentat Sabaté.

Per als socialistes, a més, hi ha molts dubtes que cal resoldre. "Volem saber si amb aquesta quantitat es podran liquidar totes les factures pendents de cobrament durant el període octubre 2010-abril 2011 que concreta el crèdit; quin és el termini actual de pagament als proveïdors que tot indica que pot ser de més d'un any, si hi ha més factures sense consignació pressupostària, si l'Ajuntament complirà amb la llei de la morositat i, sobretot, què pensa fer el govern per redreçar la situació econòmica actual", ha enumerat Sabaté. En aquest sentit, els socialistes s'han ofert per treballar amb el govern per intentar trobar solucions a aquest desgavell, tot i que entenen que és a l'equip de govern de CiU a qui pertoca decidir les actuacions a endegar. "Creiem que cal ser sobretot molt curosos amb la gestió de la despesa."

Respecte al ple d'aquesta nit, els socialistes també han advertit Bel que no n'hi ha prou amb votar a favor de la moció popular en contra de les retallades “perquè avui la sala de plens estarà plena” sinó que cal que exerceixi el lideratge davant "el govern amic" de CiU perquè a l'Ebre no es retalli cap prestació i no es toqui l'hospital. "Els demanaria als senyors Sancho i Bel que exerceixin el lideratge en defensa del nostre territori, com ho ha fet l'alcalde de Tarragona, per això elevem el to en aquest sentit, perquè per a nosaltres hi ha dos temes amb els quals no s'hi juga ni es toquen, l'educació i la salut". Sabaté ha comparat el desgavell del govern de CiU "que avui no té diners i demà en té", un govern que retira un impost de successions a les rendes més altes i retalla en salut i educació, amb el govern catalanista i d'esquerres, que va apostar i invertir pel territori. I una mostra encara que pugui semblar anecdòtica és que mentre l'anterior consellera Marina Geli va venir al territori 43 vegades, l'actual conseller, Boi Ruiz, tot i la situació preocupant que es viu, no ha fet ni una sola aparició a les Terres de l'Ebre.