31 d’octubre de 2011

El PSC insta al govern a posar en marxa el museu de Tortosa


Els socialistes proposen que el projecte sigui d'àmbit territorial i s'emmarqui en la classificació museística sectorial d'abast nacional

El grup municipal del PSC de Tortosa ha presentat avui una moció per debatre en el pròxim ple instant al govern a que posi en marxa el museu de Tortosa. “El conjunt històric de la ciutat de Tortosa, acreditat i protegit, els seus béns culturals d'interès nacional, les diferents cronologies històriques i cultures assentades a la ciutat i l'important paper que Tortosa ha representat al llarg de la història, són arguments que justifiquen i fan imprescindible la ubicació a la ciutat d'un equipament museístic d'àmbit territorial emmarcat en la classificació museística d'abast nacional”, ha argumentat el portaveu del grup, Antoni Sabaté.

El portaveu socialista ha volgut deixar constància del reconeixement a la tasca desenvolupada pel museu del Montsià, que els quatre presidents dels consells comarcals han convingut en denominar Museu de les Terres de l'Ebre. “No es pot posar en dubte la dilatada trajectòria del museu del Montsià, que ha conjuminat un important esforç inversor municipal i nacional amb una innovadora i científica gestió en xarxa, tant a nivell comarcal com nacional”, ha destacat Sabaté, que ha afegit: “En un sentit més ampli i global, cal considerar la necessitat d'un equipament museístic que s'adigui amb l'important cabal de patrimoni històric i cultural de les Terres de l'Ebre en general i de la ciutat de Tortosa en particular”.

Reconeixement a la ciutadania per la manifestació contra les retallades

Sabaté ha aprofitat la compareixença d'aquest matí per expressar el reconeixement del PSC als organitzadors i a la ciutadania de Tortosa i de les Terres de l'Ebre per l'èxit de la manifestació celebrada ahir contra les retallades en salut del govern de CiU. El dirigent socialista ha valorat molt positivament el contingut del manifest perquè argumentava amb molta consistència la necessitat d'aturar les retallades i que la regió sanitària de l'Ebre tingui el nivell de prestacions que tenia fins ara. També ha tornat a advertir de la involució i pèrdua de capitalitat que comporten les actuals retallades. “Un territori creix per molts factors, però també es desenvolupa econòmicament pels seus nivells de prestació sanitària”. Sabaté ha tornat a denunciar la falta de sensibilitat i de lideratge del govern de CiU a Tortosa i de l'alcalde que ahir no van estar al costat de la ciutadania.

Finalment, el grup Socialista ha mostrat la seva preocupació davant les declaracions del delegat del govern, Xavier Pallarès, en relació al fet que cal que des dels ajuntaments es posin en marxar les actuacions necessàries per rebre les subvencions contemplades en el Pla d'Industrialització de l'Ebre, en el cas de Tortosa per al subministrament d'aigua i gas a l'ampliació del polígon Catalunya Sud. “Cal que accelerem els tràmits per no perdre aquesta important subvenció, avui només manifestem la nostra preocupació i demanem al govern que acceleri la feina, si perdem aquesta important injecció econòmica, la nostra serà una crítica contundent”.