25 d’abril del 2012

Sabaté qualifica les retallades d'obstinació ideològica del PP i d'involució autonòmica

El senador denuncia que mesures com la de la desatenció als immigrants és un cas de profunda inhumanitat 

El senador per Tarragona i portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha intervingut avui al debat d’una moció socialista que ha plantejat les mesures d'estalvi de 10.000 milions en els serveis públics sanitari i educatiu.

Sabaté ha dit que “a Catalunya ja hem tingut un banc de proves i s'ha produït una veritable desatenció i un risc per a la salut en el sistema d'urgències”. Per a ell, “és palpable que amb les retallades no es pot garantir el servei amb l'eficiència necessària i molt menys el dret universal”. S'ha referit a la mesura de la “desatenció dels immigrants com a inacceptable en una societat avançada i un cas de profunda inhumanitat”. En educació, ha assenyalat que “tornarem a les escoles nacionals, de trist record, per als casos excepcionals que no es puguin permetre l'educació”.

El senador ha proposat altres ajusts: que es treballi en l'eficiència i que es canviï la política fiscal, a més de que cal eliminar duplicitats, com les diputacions provincials, o a Catalunya, els Consells Comarcals.

Joan Sabaté ha denunciat que “el govern està en altra òrbita distinta a la UE que exigeix generar creixement i no només retallar. Però el govern espanyol està en la seva obstinació ideològica que li està duent a un model semblant al del franquisme, plegant-se a plantejaments d'àmbits conservadors”.

Finalment, Sabaté ha subratllat que s'envaeixen competències autonòmiques, “no es pot aprofitar l'excusa de l'estabilitat pressupostària per a retallar competències. Es produeix una involució en el que ha estat fonamental: el desplegament de l'estat de les autonomies de cort federalitzant”.