15 de maig del 2012

“Bel ja no té un projecte, té un problema estrella amb les piscines”








El PSC diu que s'ha de replantejar el projecte i acusa el govern de CiU d'haver fet el cim de la pitjor gestió econòmica de la història de Tortosa

El portaveu del grup municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa, Antoni Sabaté, ha resumit avui amb contundència els darrers cinc anys de govern de CiU a la ciutat quant a la gestió dels comptes municipals. “Hem fet el cim de la pitjor gestió econòmica de la història de Tortosa i l'hem fet amb un ajuntament governat per CiU al front del qual està l'alcalde Ferran Bel, que passarà a la història per haver estat el responsable de la pitjor situació que viuen les finances de l'Ajuntament”.

Sabaté ha fet aquestes declaracions després que ahir el Ple, amb l'únic suport de CiU i l'abstenció responsable de l'oposició perquè els proveïdors puguin cobrar, va aprovar un crèdit, en el marc del pla d'ajust, de 12.675.981 euros, 2.116 milions de les antigues pessetes, per fer front a un volum de 3.126 factures. I ha argumentat la seva crítica en base a que avui l'ajuntament deu 60 milions d'euros, que obligaria a cada tortosí i tortosina a pagar 1.700 euros per eixugar-lo. “Vivim una situació econòmica extremadament greu. Dels 947 municipis de Catalunya, Tortosa, en el rànquing dels ajuntaments més endeutats, ocupa el lloc 26. Poden excusar-se en la situació econòmica general, però el que és cert és que l'ajuntament de Tortosa davant d'aquesta situació no ha tingut cura de la despesa, ha malbaratat recursos i ha incrementat el deute, fins al punt d'hipotecar les finances municipals fins a deu anys vista.”

Aquesta mala gestió arriba parella al fracàs estrepitós del projecte faraònic del complex d'aigües. “Bel tenia un projecte estrella, i avui té un problema estrella”, ha sentenciat Sabaté, que considera molt lamentable que l'afany clarament electoralista de CiU hagi provocat que avui l'estadi presenti una imatge molt deplorable. “Fa un any de les eleccions municipals i aquest projecte està completament paralitzat, amb l'afectació a la imatge d'un espai neuràlgic com és el centre de Ferreries i a les portes de l'estiu en què la ciutadania continuarà un any més sense poder tenir un servei públic de piscina d'estiu.”

Per tot això, des del PSC se li demana a Bel que resolgui l'adjudicació del contracte, com el mateix interventor li ha reclamat. Així ho diu el seu informe: Atès el temps transcorregut des de l'adjudicació objecte de contracte i l'estat en què es troba, l'ajuntament hauria de tramitar la resolució d'aquest, d'acord amb l'article de la llei de contractes del sector públic. Els socialistes, a més, consideren imprescindible que es replantegi el projecte per fer-lo més realista i més adequat a les necessitats de la ciutat, i que s'iniciï un nou procés de licitació perquè qui es quedi l'obra també en faci la seva gestió i explotació per tal que no costi ni un euro a les butxaques dels tortosins i tortosines.” Sabaté també ha reclamat la màxima transparència.

Finalment, el portaveu socialista ha criticat que davant la situació d'atur que pateix la ciutat, Bel continuï enrocat en no plantejar un pla estratègic de ciutat i ha denunciat la incoherència de CiU per abstenir-se al Congrés quan el ple de Tortosa va donar suport unànime a la moció dels socialistes per un nou pla d'industrialització.