10 de desembre del 2012

El PSC de Tortosa entra una moció en defensa del model educatiu de l'escola catalana

Els socialistes se sumen a la concentració organitzada per la plataforma Som Escola a la plaça de l'Ajuntament

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha entrat avui una moció en defensa del model d'immersió lingüística i del model educatiu de l'escola catalana perquè es debati en el pròxim ple ordinari. Aquesta és la segona moció que els socialistes tortosins presenten en relació a l'avantprojecte de la Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE), després que el mes de novembre passat se sotmetés al plenari la reprovació del ministre José Ignacio Wert per les seves declaracions sobre que "l'interès del govern és espanyolitzar els alumnes catalans".

Els socialistes defensen l'escola catalana perquè té un model educatiu consolidat, reconegut internacionalment com a model educatiu a nivell d'integració, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua, que fa possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l'alumnat en acabar l'ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d'oportunitats. 

En la moció es mostra el desacord amb la voluntat "centralitzadora, retrògada i segregadora socialment" del ministre Wert i es demana la retirada de l'avantprojecte de llei. Els socialites destaquen que l'actual model d'immersió lingüística ha portat resultats "netament positius per a l'educació del nostre país", demostrant-se que és un model "pedagògicament sostenible, jurídicament viable i socialment acceptat".

També denuncien la segregació per gènere de l'alumnat en els centres educatius, i la desaparició de l'assignatura Educació per la Ciutadania i l'aparició d'una alterantiva avaluable a l'assignatura de religió.

D'altra banda, els socialistes tortosins participaran aquesta tarda en la concentració organitzada per la plataforma Som Escola que es realitzarà a les 18.30 hores a la plaça de l'Ajuntament.