4 de febrer de 2013

Adéu Localet

Aquesta setmana tanca el bar més nou de Bítem, però també tenim un molí d’oli tradicional que està començant a funcionar, pendent encara d’alguns tràmits burocràtics. Aquests fets m’han fet pensar en l’economia del nostre poble i per on haurien d’anar les coses per a dinamitzar-la. 

Potser es creu que des d’un govern municipal, especialment quan es tracta d’un poble petit, no es pot fer res per millorar l’economia, però permeteu-me que pensi que això no es així.

Bítem és un poble que no ha mirat mai cap al turisme i, tal vegada, s’haurien d’anar fent coses des del govern de l’EMD en aquest sentit.  Actuacions per a les quals es necessiten pocs diners i que per a fer-les estic segura que trobaríem subvencions. 

Fa dos anys que tenim EMD, però fa sis anys que tenim els mateixos governants, així que tenien temps per haver-se preparat i per anar fent accions una vegada constituïda l’EMD. Encara no tenim web municipal i al web de la Fira de la Clementina hi consta la salutació de Josep Cugat com a alcalde pedani. Tant costa anar fent coses? 

Hi ha gent que de les crisis en treu oportunitats i, efectivament, en mals moments es poden aconseguir avantatges quant a costos, també s’haurien d’agilitzar els tràmits per a la implantació de nous negocis i hi haurien d‘haver alguns avantatges fiscals per als primers temps de funcionament d’un negoci. 

Hi ha plans d’ajudes per a joves agricultors, joves emprenedors, dones emprenedores, però necessitem polítiques actives per fer arribar a la gent la informació  i és en aquest sentit que lamento que el  govern de l’EMD, que  ha apujat un 20% la partida de sous en el pressupost  del 2013, no hagi estat capaç d’incloure una partida per mirar de contractar un/una dinamitzador econòmic per als possibles emprenedors del  nostre poble.   
  
Tenim un poble bonic i amb bona qualitat de vida, però al pas que anem es convertirà en un poble dormitori.

 Els proposo que parlin amb els emprenedors del poble, amb tots, que intercanviïn experiències i que d’acord amb ells emprenguin polítiques actives en aquest sentit.


Teresa Castelllà Carles

Portaveu Grup PSC EMD de Bítem

Article publicat avui a La Marfanta