28 de febrer del 2014

Els socialistes de l’Ebre intensificaran l’acció parlamentària per aturar el pla de conca del govern del PP

Sabaté lamenta que el Consell de Ministres ho aprovi sense consens i recorda que seria un desastre que afectaria el Delta molt negativament
El PSC intensificarà l’acció parlamentària contra el Pla Hidrològic de la Demarcació de l’Ebre del govern del PP que avui ha aprovat el Consell de Ministres. El senador Joan Sabaté ha insistit avui en què Europa no pot acceptar la proposta de cabal mínim de 80 metres cúbics per segon alguns mesos per l’any i que “seria un desastre que afectaria al Delta molt negativament”.
En aquest sentit ha recordat que “els plans de conca s'ajustaran a la Directiva 2000/CE del Parlament Europeu i del Consell, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües”. El dirigent socialista ha remarcat que el cabal mediambiental de l’Ebre necessari per al manteniment de l’equilibri ecològic i geomorfològic del tram final de l’Ebre i del Delta és “una prioritat del conjunt de la conca i els possibles excedents s’han de calcular una vegada fixat aquest”. En aquest sentit ha subratllat: “Cal evitar l’increment de nombre de concessions perquè a l’Ebre ja no hi ha prou aigua” i ha reclamat actuacions decidides per evitar la regressió que pateix el Delta. També ha apel•lat al govern a no oblidar que aquestes decisions no es poden tirar endavant si no hi ha el suficient consens.
Sabaté ha assenyalat que els socialistes tornaran a insistir-hi a Europa, a les Corts Generals i al Parlament de Catalunya i intensificaran la lluita des dels ajuntaments. En aquest sentit, ha recordat que el canvi electoral que es va produir a Espanya l’any 2004 amb l’arribada dels socialistes al govern va permetre derogar el transvasament previst pel Pla Hidrològic Nacional del PP que va comptar amb el suport de CiU.