30 de març del 2014

Miquel Iceta: “Amb el riu ens hi juguem el futur”

El PSC ha participat avui en la manifestació contra el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre

Els socialistes han participat avui en la manifestació de protesta contra el pla hidrològic de la demarcació de l'Ebre, organitzada per la PDE amb el lema “L'Ebre sense cabals és la mort del Delta”, que ha tornat a ser un èxit de convocatòria i que ha trascorregut entre Sant Jaume d'Evenja i Deltebre. El PSC ha sortit novament al carrer Pel futur de les Terres de l'Ebre que passa per la presevació del riu i del seu Delta.
La participació del PSC ha estat encapçalada per Miquel Iceta, secretari primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, president de la Fundació Campalans i membre de l'executiva federal del PSOE. “Hem volgut estar de nou al costat de la gent de les Terres de l'Ebre, perquè amb el riu ens hi juguem molt”, ha assenyalat, tot advertint que la insuficiència de cabals afavoreix la penetració de la falca salina i disminueix l'aportació de nutrients a la plataforma continental que afecta directament a la riquesa pesquera.
Iceta ha denunciat que el pla preveu una elevadíssima reserva de recursos per a nous regadius “no justificada” i ha lamentat la manca de consens i la constant política de confrontació del govern del PP. “Per garantir el futur del Delta i del territori s'ha de canviar radicalment aquest pla”, ha emfasitzat per afegir: “Estic covençut que amb la mobilització aconseguirem que el PP hagi de canviar de plans una vegada més”.