4 d’abril del 2014

El PSC exigeix dimissions pel nyap dels contractes de les piscines i l'aparcament del Rastre a Tortosa

Bel no va oferir ni un sol argument per desestimar les al·legacions presentades per l'oposició durant el ple d'ahir, certificant la mala gestió i el greu error que han acabat pagant els tortosins i tortosines
El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha exigit al govern de CiU dimisssions pel nyap dels contractes de les piscines i de l'aparcament del Rastre, dos projectes venuts a bombo i plateret abans de les eleccions municipals i que evidencien el "fracàs" de la gestió de Bel a Tortosa. "Creiem que hi ha una altra forma de fer política, una política en què s’assumeixen responsabilitats i es dimiteix quan algú s’equivoca", ha subratllat el regidor i alcaldable socialista, Enric Roig. Segons els socialistes, la manca de resposta i la incapacitat de rebatre durant el ple d'ahir als arguments exposats per l'oposició en les al·legacions a la resolució dels cotractes corroboren la responsabilitat de Bel i el seu govern en aquesta mala gestió i certifiquen "que les coses no s'han pogut fer pitjor". Roig també ha titllat "de menyspreu a la democràcia, als ciutadans i ciutadanes de Tortosa i a l'oposició" l'actitud de CiU.  
Precisament aquesta actitud, segons els socialistes corrobora, pel que fa a la resolució del contracte de les piscines, i com diu el mateix informe del secretari, que l'únic culpable perquè a data d'avui "no puguem demanar responsabilitats a l'empresa, que no ha posat en marxa el projecte, és l'equip de govern de Convergència i Unió". "I és que, segons l’informe del secretari municipal, el projecte va néixer mort. Si als 15 dies de la seva adjudicació l’Ajuntament no va voler signar l’acta de replanteig, és a dir el que seria el contracte definitiu, només pot ser perquè ja se sabia que les empreses no podrien tirar avant el projectes de les piscines. O com a mínim ho sospitaven", ha argumentat Roig, "i això, és molt greu, perquè se suposa que l’Ajuntament ha de salvaguardar els interessos de tots els tortosins i tortosines, i l'acalde hauria d’haver resolt el contracte en aquell precís moment, i no tres anys després." De totes maneres, els socialistes també han deixat constància que "hi ha incumpliment culpós per part de l'empresa contractista".
Respecte a aquest projecte, Roig ha recordat que el PSC de Tortosa va presentar el passat mes d’agost un projecte de piscines "que està penjat a la nostra pàgina web i que el govern de CiU ni tan sols s'ha molestat en mirar". Per als socialistes, lamentablement s'ha posat en evidència que Bel no tenia Pla B davant la fallida evident de les piscines i que malauradament ha comportatque avui "el nostre estadi presenta la pitjor imatge de la seva història".
També han tornat a apuntar que l'informe jurídic respecte a la resolució del contracte de l'aparcament del Rastre indica que la culpa també és única i exclusivament de l'Ajuntament, que no va posar mai els terrenys a disposició de l’empresa per a efectuar les obres de l'esmentat aparcament, mentre que sí que va permetre que l’empresa s’enriquís amb la gestió de la zona blava, pagant tot els tortosins i les tortosines". A més, han mostrat de nou el desacord en donar per bones les circumstàncies econòmiques sobrevingudes que addueix l’empresa. "Segons la reiterada jurisprudència, la crisi econòmica no és una circumstància sobrevinguda", ha reiterat Roig que ha posat èmfasi que el govern els dóna la raó en reclamar els gairebé 5.000 euros que l’empresa "ens volia cobrar en concepte de pintura, una pintura que estava més que amortitzada".