10 de setembre del 2014

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa condemna les pintades d’amenaça de mort a Ferran Bel aparegudes al voltant de les piscines municipals

Roig assegura que, malgrat discrepar políticament per com s’està duent el procés de construcció de les piscines, hi ha línies roges que no es poden traspassar
El portaveu municipal del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha manifestat el "rebuig més rotund de qualsevol tipus d'amenaces o declaració violenta a qualsevol ciutadà, i per tant als qui són els seus representants legítims", motiu pel qual recolzarà "totes les accions judicials que Ferran Bel o l’Ajuntament vulgui emprendre en aquesta direcció”.
Roig ha assegurat que malgrat les discrepàncies polítiques al voltant de la construcció de les piscines municipals, “hi ha límits que no es poden sobrepassar, i aquestes pintades amb amenaces de mort i insults són una autèntica barbaritat”. Roig ha destacat que els socialistes estan "totalment en contra" d’accions com aquestes i ha mostrat "la indignació, condemna i total repulsa per uns actes que pretenen menyscabar la convivència de la nostra ciutat a través de mètodes antidemocràtics i feixistes".
Segons han explicat diferents veïns de Ferreries, van ser vàries les pintades d’amenaça de mort a l’alcalde Ferran Bel que van aparèixer la nit de dijous 4 de setembre, al voltant de les derruïdes Piscines Municipals descobertes al Barri de Ferreries, amb un marcat to reivindicatiu.
El portaveu del Grup Municipal ha recordat que "fets tan lamentables com aquests no es poden a tolerar". "Aquests actes vandàlics provocats són deplorables, - ha prosseguit Roig- i vénen de determinades persones que, sota l'anonimat, es dediquen a insultar i a amenaçar”.
Malgrat defensar el dret dels veïns a demostrar el seu enuig pels gairebé quatre anys que porten paralitzades les obres de les piscines municipals, pels socialistes “la llibertat d'expressió no es pot utilitzar a qualsevol preu, i menys encara quan s'amenaça de mort o s'insulta", ha assenyalat Roig. "Tots tenim dret a expressar la nostra opinió, però s'ha de realitzar des del respecte i la legalitat" ha manifestat el regidor socialista.
És veritat que el PSC ha estat el grup de l’oposició més bel·ligerant amb la forma com el Govern Municipal està portant la construcció de les Piscines Municipals, però malgrat tot en democràcia hi han línies vermelles que no es poden traspassar, motiu pel qual el PSC de Tortosa vol mostrar el suport “a un alcalde escollit democràticament” així com la seva solidaritat amb el primer edil municipal.
D’aquesta forma els socialistes han dirigit una missiva a l’alcalde demostrant la seva solidaritat. "En democràcia són inadmissibles qualsevol amenaça o vexació cap als càrrecs electes i els responsables de tals accions han de respondre davant la Justícia", ha defensat Roig, que ha expressat la seva confiança en què tard o d’hora els autors d’aquestes pintades siguin identificats pels cossos i forces de seguretat.