9 d’octubre del 2009

Actituds

Segurament molts ja en van treure una conclusió ben clara el dia que va comparèixer en una roda de premsa amb un casc al cap. Des d'aleshores ençà aquella pretesa i treballada imatge de graciós l'acompanya allà on va perquè està convençut que li dóna rèdit electoral. Però, arriba un moment, que hom ha de saber frenar-se i reconsiderar quina posició és la que ocupa per veure que no tot s'hi val i que, per damunt de tot, hi ha el respecte a les persones, sobretot, i a les formes que reclama ser alcalde de Tortosa.

Tenim al capdavant de la corporació una persona que té una excessiva estima de si mateix, que ben portada no seria negativa, però que a ell se li manifesta amb una ostentació de superioritat que deriva en un menyspreu cap als altres, siguin del seu color polític o siguin d'un altre partit, que ha convertit els plens de l'Ajuntament en un concurs d'acudits del nostre alcalde que riu amb gràcia la bancada convergent perquè al “jefe” cal riure-li les gràcies no sigui cosa que s'enfadi. S'ha cregut que és graciós, però no s'ha de confondre divertit amb burleta. Qui diverteix, ho fa d'una forma agradable, però al nostre alcalde sembla que li poden molts els nervis i per amagar que realment està preocupat per com de malament duu les coses a Tortosa, ho camufla sota un to burleta, o sigui que els seus arguments sempre tenen com a base burlar-se'n de tot el que vingui de l'oposició per costum. A això se li afegeix una gràcia especial en deformar els fets perquè prevalgui l'error. Aquestes són les bases de la seva actitud vers l'oposició a Tortosa: burlar-se'n de tot i tergiversar la informació en el seu benefici. I el més greu, ho fa amb una actitud sorneguera, com quan s'equivoca expressament, que ho fa sovint, per fer-se vindre el que li interessa.

Ens preocupa que això sigui causa potser d'una manca de capacitat de diàleg o d'una dificultat en dur un debat amb la serietat i responsabilitat que ens mereixem d'un president de la corporació municipal de la nostra ciutat. Segurament el que necessita una ciutat de la importància de Tortosa, capital de les Terres de l'Ebre, és un alcalde més seriós, un alcalde que potser mai no es posaria un casc per anar a una roda de premsa, ni tan sols s'atrevirà a pujar a una carrossa per cura a no treure protagonisme a les pubilles de la Festa Major o que no saludarà tothom com si el conegués de tota la vida per després oblidar-lo fàcilment. El que Tortosa necessita és un alcalde que, evidentment, tot i ser fidel al seu ideari polític, no abandoni les formes (tant importants en democràcia com el fons) a l'hora de defensar-lo. Però que ho defensi d'una forma elegant, no amb una actitud lleugera i voluble, que mostri en les seves accions i maneres de procedir que dóna importància a les coses. Nosaltres treballarem fort perquè Tortosa torni a tenir un alcalde amb la seriositat i responsabilitat que reclama la capital de la vegueria de l'Ebre per també tornar a tenir una veu respectada en el concert polític català.



Ricard Lleixà i Vero
Secretari d'Acció Electoral del PSC a Tortosa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

mireus be el melic,o penseu que us van fer fora per treballar per Tortosa. L'unica feina que us preocupaba era la vostra imatge i trencar a CIU

Ebreavall ha dit...

Certament, creus que CiU va arribar al govern treballant per Tortosa, o pagant per arribar-hi.