27 d’octubre del 2009

El Síndic de Greuges es planteja dur al Parlament la denúncia sobre la sectària política comunicativa de Ferran Bel

Rafel Ribó no considera vàlida l'argumentació de Bel a l'hora de negar la participació de l'oposició en els mitjans de comunicació municipals

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó, ha anunciat que després que Ferran Bel no hagi atès les seves demandes per garantir la pluralitat informativa en els mitjans de titularitat municipal, dóna per finalitzada la seva actuació i es reserva ara el dret de dur la denúncia al Parlament de Catalunya. El Síndic deixa molt clar, en una nova carta que ha adreçat al grup Socialista, que l'alcalde no ha acceptat el seu determini per garantir la presència real i visible dels grups municipals en els mitjans de titularitat municipal i que cap de les argumentacions exposades per Bel l'han convençut.

I és que el partidisme, el tracte a l'oposició i l'atemptat que es fa a la llibertat d'expressió en el web i el butlletí electrònic de l'Ajuntament ofenen fins i tot la intel·ligència, sobretot per l'atac sistemàtic que es produeix cap a altres posicions polítiques sense un mínim i elemental dret a rèplica.

Cal recordar que el Síndic va començar a treballar en aquest assumpte després que el Grup Municipal Socialista li fes arribar una queixa pel tracte que rebia al web i el butlletí electrònic i on se'ls havia negat fins i tot la possibilitat de defensar-se als atacs constants de l'alcalde. El síndic va constatar ràpidament aquest ús personalista i partidista dels mitjans de comunicació municipals i ràpidament va emplaçar Bel a subsanar-ho tot advertint-lo que “no donar la possibilitat de rèplica o participació a la resta de grups municipals no contribuïa a la salut democràtica de la vida municipal”.

Davant aquest informe, Bel va fer un lleu maquillatge del web i va amagar els grups municipals en un apartat del mateix de difícil i complicat accés. Aquesta presa de pèl va ser resposta ràpidament pel Síndic anunciant-li que en cap cas aquesta acció “facilitava la difusió del pensament dels diferents grups municipals sobre l'acció de govern” i el tornava a emplaçar a fer real i visible la presència de l'oposició. Bel, però, no ha escoltat al Síndic i continua avui emprant el web i el butlletí electrònics com li dóna la gana, a major glòria seva i sempre aprofitant l'ocasió per desqualificar els altres. Ara aquesta situació pot arribar al Parlament.