8 d’octubre del 2009

La recuperació del nostre patrimoni

Presentació dels estudis previs. Maig 2005


Inauguració. Octubre 2009. Foto. La Marfanta

La restauració de la Torre de Campredó i la Llotja medieval, inagurada ahir pel conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, té un doble valor: per una banda es respon a una demanda històrica del poble i, per l'altra, es recuperen dos elements de gran valor patrimonial i històric. En aquest neguit, vam començar a treballar-hi ja en el mandat 1999-2003, quan es va comprar la Torra per poder-hi intervenir i dignificar-la, i en el mandat 2003-2007 quan es van endegar els estudis previs, amb la complicitat del govern de la Generalitat presidit per Pasqual Margall, obres que s'han executat durant l'actual legislatura amb el president Montilla.
Ja el nostre portaveu i aleshores alcalde, Joan Sabaté, va celebrar l'actuació decidida del Govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Tortosa per a recuperar aquests importants elements patrimonials de Tortosa i Campredó. La Torra és una estructura paral·lela a la de la Carrova. Totes dues formen part de tot un seguit de torres de guaita a banda i banda del riu, que tenen un origen pre-romà i que més tard van permetre el control de l'entrada al riu Ebre a l'època medieval.

Va ser una de les prioritats del nostre govern i, com tantes altres actuacions encetades aleshores, avui ha donat el seu fruit. Felicitats a tots els campredonencs i campredonenques, i a tots els tortosins i tortosines per la recuperació del nostre llegat patrimonial que s'afegeix a les moltes actuacions endegades en aquest sentit durant els dos mandats anteriors.