14 de setembre del 2011

El ministeri de Cultura destinarà 311.858 euros per a les obres d'emergència de la cúpula de la Catedral de Tortosa

El senador Joan Sabaté contrasta el suport de l'executiu socialista a la passivitat del govern de CiU

El ministeri de Cultura ha destinat 311.858 euros a les obres d'emergència de la cúpula de la Catedral de Tortosa pel perill de col·lapse que pateix com a conseqüència del despreniment de material en la part superior de la cúpula oval de la capella del Santcrist, que ha fet que s'hi hagin produït esquerdes. Així, en data 1 de setembre es va contractar la Direcció Tècnica de l'obra per un import d'11.858,52 euros i ara es tramitarà la contractació de l'obra d'emergència, que ascendeix a 300.000 euros.

L'obra es realitzarà en el marc del Pla Nacional de Catedrals. El senador Joan Sabaté ha subratllat el suport de l'executiu socialista, a través del ministeri de Cultura, “una complicitat que contrasta amb la poca sensibilitat demostrada pel govern de la Generalitat per solucionar una problemàtica que afecta un dels principals elements del patrimoni de la nostra ciutat”.

Aquesta inversió s'afegeix a l'actuació continuada del govern espanyol a la Catedral de Tortosa. Així, l'any 2008, el degà de la catedral, mossèn Josep Maria Tomàs, i l'arquitecte i director de les obres de la catedral, Josep Lluís Guinovart, es van reunir amb el subdirector general del Instituto del Patrimonio Cultural de España del Ministerio de Cultura, Anton Castro, a instàncies del senador Joan Sabaté. Arran d'aquesta reunió es va arribar a l'acord de reiniciar la intervenció de l'Estat en la restauració de la Catedral de Tortosa. Durant els darrers tres anys s'hi han destinat 300.000 euros per a la reconstrucció de pinacles i contraforts. L'Estat també hi havia intervingut amb la substitució de la coberta, l'estabilització de la façana de la Cinta i les obres del claustre.