5 de juny del 2012

El ple de Tortosa aprova per unanimitat la moció del PSC contra les retallades en matèria d'integració laboral de les persones amb discapacitat

La moció és conseqüència, tal com ha explicat el portaveu del grup, Antoni Sabaté, de la disminució en els pressupostos de l'Estat de la partida per a Polítiques Actives d'Ocupació. 

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir per unanimitat la moció del PSC contra les retallades en matèria d'integració laboral de les persones amb discapacitat. Aquesta nova actuació del govern del PP afecta als Centres Especials de Treball (CET) i als prop de 200 treballadors discapacitats que hi ha treballant en en aquests centres, 180 dels quals corresponen al municipi de Tortosa, en empreses ubicades a l'EMD de Campredó: FLISA, LABOREM, DERTUSA i ÍTACA.

El Ple, però, va rebutjar amb el vot en contra de CiU i PP, i l'abstenció de PxC, la moció per a sol·licitar la derogació del Reial Decret Llei 16/2012 de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del sistema de salut i millorar la qualitat i la seguretat de les seves prestacions. Sabaté va recordar que el Sistema Nacional de Salut, creat amb la Llei General de Sanitat de 1986, impulsada pel ministre socialista Ernest Llulch, és una conquesta del conjunt de la societat espanyola. Sabaté va lamentar que no es donés suport a una moció que apel·la a la universalitat i gratuïtat de la sanitat. La moció també rebutjava l'euro per recepta que proposa el govern de CiU.

Emotiu comiat com a regidora de Núria Chertó

Durant el ple d'ahir es va viure un moment molt emotiu quan la regidora socialista Núria Chertó va comunicar a la ciutadania que deixa el càrrec des de la responsabilitat en no poder compaginar la seva feina amb la tasca de regidora. Chertó va assenyalar que aquest no era un adèu a la política activa, sinó al contrari, i va assumir públicament el compromís de continuar treballant des de la base  "apassionadament i des de l'estima per la meva ciutat" per construir una alternativa des del PSC per millorar Tortosa. Molt emocionada va agrair a Joan Sabaté la confiança dipositada en ella i haver-li donat l'oportunitat d'entrat en política, i també el suport rebut per part de la seva família i del grup municipal. L'arquitecte i exdirector de la Festa del Renaixement i de l'IDECE, Enric Roig, substituirà Chertó en el càrrec.