15 de juny del 2012

Jornada municipal 2012. Balanç acció municipal i perspectives de present i futur a Tortosa









PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

En l’actual context de crisi econòmica Tortosa i el conjunt de les Terres de l’Ebre vivim moments difícils tant a nivell econòmic com social. Una situació de crisi que està portant a molta gent a deixar de creure en la política i els polítics com l’instrument democràtic vàlid per poder solucionar els seus problemes. Alhora que les polítiques neoliberals que estan portant a terme la dreta catalana i la dreta espanyola aboquen cada dia més al conjunt de la població a una situació de desempara social i econòmica cada cop més greu.
En aquest context el PSC , ens hem de fer visibles i propers per què no podem ser un element aliè ni extern, “nosaltres també som la gent” , i ens hem de refermar més que mai en els valors que han inspirat el nostre ideari polític des dels seus inicis, la justícia social i la igualtat d’oportunitats.

Des del Grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa valorem com a primordials per al desenvolupament de la nostra tasca municipal una sèrie d’eixos fonamentals que passen per :
Un nou model social just i solidari d’atenció integral a les persones, defensant qüestions fonamentals com l’educació pública, gratuïta i de qualitat als nostre centres educatius. Una sanitat, pública de qualitat que passa per la defensa de l’atenció primària i d’un hospital que sigui referent per a tot el nostre territori, i el manteniment dels ajuts i subvencions a les persones en risc d’exclusió social i discapacitats

Un model econòmic sostenible i diversificat, generador de llocs d’ocupació, basat en una indústria de qualitat aprofitant els nostres recursos energètics i en la investigació en I+D+I que son, sens dubte, un dels sectors amb més futur a la nostra ciutat i al conjunt de les Terres de l’Ebre, donant suport als sectors de desenvolupament econòmic locals i apostant pels emprenedors.

L'aposta ha de ser per un turisme de qualitat que també posi en valor els aspectes de la cultura popular i tradicional de la ciutat (patrimoni etnològic, artesania, etc) i fem una defensa ferma de la Festa del Renaixement i el CIFREN (Centre d’Interpretació de la Festa del Renaixement) des de la recuperació de la il·lusió i el rigor històric. Concebem Tortosa com a eix turístic del territori generador de sinèrgies que s’estenen a la resta de les Terres de l’Ebre, sense oblidar la potenciació del sector serveis tant important històricament a la nostra ciutat.

Un model urbanístic racional que potenciï el centre de la nostra ciutat com a eix vertebrador del comerç, apostant pel PICCEN (Pla Integral del Centre Comercial i Eixamples Noucentistes), una de les nostres apostes programàtiques de les passades eleccions municipals del 2011. Necessària és també la revitalització del nucli antic continuant amb les inversions que en l’etapa socialista al govern de Catalunya es van abocar a la ciutat per tal de rehabilitar una zona que estava en un procés ascendent de degradació (PINCAT) i que ha de ser un espai viu de convivència dotat de serveis que el facin atractiu per viure, treballar i visitar.

La conjugació d’aquest tres eixos ha de projectar la Tortosa del segle XXI, basada en un model de ciutat que sigui capaç de fer front als reptes més immediats i que defineixi el full de ruta per als propers anys.

Apostem pel lideratge de Tortosa com a capital de les Terres de l’Ebre, per a que aquesta sigui  motor de creixement territorial. Intensificarem la nostra lluita en defensa del territori i del riu, eix vertebrador de les Terres de l’Ebre, tant des de punt de vista mediambiental, com econòmic i social.
En definitiva un model de ciutat sostenible, amb criteris clars de desenvolupament social, econòmic i urbanístic. Fer de Tortosa una ciutat saludable, amable i atractiva per a viure i per a ser visitada. Una ciutat capital i referent del nostre territori i el centre de serveis cultural, turístic i econòmic del sud de Catalunya.

Finalment el Grup Municipal del PSC agafem el repte de construir una alternativa de govern de progrés a la ciutat des dels valors fonamentals del socialisme, amb un projecte creïble, coherent i que il·lusioni als tortosins i tortosines.



Tortosa (Terres de l’Ebre), 9 de juny de 2012