11 d’abril del 2013

El PSC de Tortosa posa en marxa la Primavera Cultural que inclourà el lliurament del primer guardó Marcel•lí Domingo

Notícia publicada a tortosa.socialistes.cat el 2 d'abril
El PSC de Tortosa ha presentat avui els actes que organitzarà en el marc de la Primavera Cultural “des de l’aposta clara pel món de la cultura i amb l’objectiu d’obrir el partit a la ciutadania amb propostes transversals que generin reflexió i debat”, tal com ha assenyalat el primer secretari dels socialistes tortosins, Joan Sabaté.
La primera cita serà demà mateix, dia 3 d’abril, amb la presentació del llibre El Joc de Sade, la quarta obra de l’autor ebrenc Miquel Esteve, en col•laboració amb la Llibreria la 2 de Viladrich. L’acte tindrà lloc a les 20 hores a la llibreria, amb introducció a càrrec del secretari de Política Municipal del PSC de l’Ebre, Manel de la Vega.
Divendres, 12 d’abril, a les 20 hores, es celebrarà un acte commemoratiu amb motiu del Dia de la República que comptarà amb la conferència a càrrec de la diputada socialista Carme Chacon amb el títol Les múltiples crisis i reformes necessàries. Serà en aquest acte quan els socialistes tortosins lliuraran el primer guardó Marcel•lí Domingo. “És un premi que atorgarem anualment per reconèixer les trajectòries de defensa de tot allò que són els valors de progrés, per la lluita de la democràcia, la llibertat i els treballadors, compartits per les forces d’esquerra i sindicals”, ha detallat Sabaté. L’acte tindrà lloc a la biblioteca Marcel•lí Domingo, que pren el nom d’aquest insigne polític tortosí. En aquesta primera ocasió, el guardó reconeixerà la trajectòria de Victòria Campos i Ramon Segarra, “dues persones rellevant en l’esquerra tortosina i d’una llarga militància política i sindical, compromesos en la defensa dels principis que reconeix el guardó”. El premi Marcel•lí Domingo és una peça original de l’artista tortosí Leonardo Escoda. L’acte acabarà amb una actuació de la soprano Cecília Aymí. A partir d’aquesta primera edició, serà un jurat format per entitats directament relacionades amb l’esquerra i el progressisme com partits polítics, sindicats, agrupacions i plataformes, entre altres, els encarregats d’escollir els nous guardonats.
Els actes es reprendran la setmana de Sant Jordi amb la presentació el dia 22 d’abril del llibre Esquerra i Dreta, diferències polítiques fonamentals, de Xavier Marín, director de l’escola de formació Xavier Soto. També es farà en col•laboració amb la Llibreria la 2 de Viladrich a les 20 hores. La diada de Sant Jordi, com ve sent tradicional, els socialistes tortosins tindran una parada a la plaça de l’Àngel en què es realitzarà un taller de manualitats i papiroflèxia.
L’1 de maig, els socialistes tortosins participaran novament en l’homenatge i ofrena floral al monument a Rafal Vidiella per celebrar el Dia del Treball. 
Finalment, el PSC de Tortosa col•laborarà en la presentació del llibre Clar i Català de l’expresident de Catalunya i actualment senador i portaveu de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, José Montilla, el 2 de maig a les 20 hores a la Llibreria la 2 de Viladrich. Durant el mes de maig també es realitzarà una sessió de Cine Fòrum.