11 d’abril del 2013

Resolució en defensa de la Vegueria de l'Ebre

L'assemblea del PSC de Tortosa va aprovar ahir a la nit per unanimitat una resolució en defensa de la Vegueria de l'Ebre i on denuncia la voluntat del govern de CiU de marginar de nou les Terres de l'Ebre
Notícia publicada a socialistes.cat el 28 de març

 Proposta  resolució
El Parlament de Catalunya va aprovar, i és vigent, la Llei 30/2010 de 3 d’agost de Vegueries. Aquesta llei donava resposta a una necessitat històrica, llargament reivindicada al nostre país, com és la d’una ordenació i organització territorial de Catalunya que, superant la divisió territorial provincial, originària de 1833, i recuperant l’esperit de l’ordenació territorial de la Generalitat republicana de 1936, respongués a la realitat socioeconòmica i a la voluntat política dels territoris i dels ciutadans de Catalunya. Així mateix, aquesta llei donava compliment al mandat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006.
El 2011, el nou Parlament, amb hegemonia del nacionalisme conservador (CiU), va aprovar una modificació, ajornant l’entrada en vigor dels nous ens territorials, de les Vegueries. Ara de nou, les declaracions del secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Govern de la Generalitat de Catalunya expressen la voluntat d’aquest govern, mitjançant la nova llei de governs locals, de convertir les quatre diputacions actuals en consells de vegueria i ajornar “sine die” les altres tres vegueries previstes a la llei, entre aquestes la de les Terres de l’Ebre.
Els socialistes tortosins denunciem aquesta involució envers una voluntat política expressada pel poble de Catalunya i que recull una de les reivindicacions compartides transversalment durant la llarga nit de la dictadura franquista. Aquesta llei, en cas que s’aprovi en aquests termes, representaria una nova marginació de les Terres de l’Ebre, que no hem de permetre. 
Els socialistes tortosins anunciem la nostra clara i rotunda oposició a la voluntat política del govern de CiU, amb suport parlamentari d’ERC, i instem a la ciutadania tortosina i a les institucions a mostrar la més ferma oposició.