26 d’abril del 2013

Sabaté: "La Llei de Costes és un atemptat gravíssim al medi ambient i un insult a la intel·ligència"

El senador socialista lamenta el vot contrari de CiU als vetos a la proposta de llei del govern del PP que amenaça la costa catalana i vulnera competències de l'Estatut

1 / 2
El senador Joan Sabaté ha presentat un veto en nom dels senadors del PSC a la Llei de Costes, que ha titllat de barbaritat. Per a Sabaté, és "un atemptat gravíssim des del punt de vista medioambiental de conseqüències imprevisibles per al futur". 
També ha destacat el fet que el projecte de llei no va acompanyat d'un estudi d'impacte en el canvi climàtic, i tot i haver signat el protocol de zones costeres mediterrànies, el projecte ignora els efectes en els espais afectats.  
Ha dit el senador Sabaté que "és un insult a la intel·ligència anomenar-la llei de protecció perquè desprotegeix i fa menys sotenible el litoral. És tot el contrari d'allò que dóna a entendre el títol".
Joan Sabaté ha explicat que "es va a desprotegir el litorar per afavorir l'ús privat, perquè s'amplien les concessions i es redueix l'espai de servitud de 100 a 200 metres. Amb aquesta llei es produeix una espècie d'amnistia a les ocupacions il·legals de l'espai protegit".