28 de juny del 2013

Els socialistes porten al ple de Tortosa la recuperació de les places gratuïtes d’aparcament a l’avinguda de Lleida i al carrer Ràpita

Presenten dues mocions més per a la implantació de l’administració electrònica i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, i una altra moció de la JSC de les Terres de l’Ebre
1 / 2
Després de la denúncia realitzada el 12 de juny passat, el Grup Socialista portarà dilluns al ple la supressió d’aparcaments gratuïts a l’avinguda Lleida i al carrer Ràpita per part del govern de CiU a Tortosa mentre s’han incrementat el nombre de zones blaves. Els socialistes reclamen que es recuperin aquest aparcaments lliures i tornen a instar a l’alcalde a que encomani un estudi de mobilitat que permeti consensuar un dels principals problemes que té la ciutat per resoldre: l’aparcament. “L’eliminació de places gratuïtes comporta una nova agressió als interessos de la ciutadania”, ha recordat el regidor Enric Roig que ha tornat a demanar a la vegada una revisió de l’actual situació de la zona blava.
La moció insta també l’alcalde i el govern municipal a fer les modificacions oportunes per tal que els aparcaments de concessió administrativa municipal (Temple i plaça Alfons) disposin de lloguers diaris a preus baixos i emplaçaments gratuïts lliures per deixar bicicletes, “de forma temporal i en adequades condicions de seguretat”.
Finalment, es torna a instar a fer les gestions oportunes amb ADIF per tal de procedir a l’obertura immediata dels terrenys situats al costat de l’estació de tren, “de forma que permeti esponjar els problemes d’estacionament de visitants i treballadors, sense haver de recórrer a la zona blava”.
En el ple de dilluns, els socialistes, a més, porten a debat una moció per la implantació de l’administració electrònica a l’Ajuntament “ja que és incomprensible que al segle XXI la ciutadania només pugui anar a finestreta” i perquè es creï una xarxa de punts d’accés públic i gratuït a Internet.
Finalment, també porten dues propostes polítiques més, una perquè el ple doni suport a la proposició de llei de Drets de les Persones Gais, Lesbianes i Transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, i una altra sobre la situació dels joves que la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) de les Terres de l’Ebre presentarà a diversos municipis.