3 de juny del 2013

Ni piscina, ni velòdrom a Tortosa

Els socialistes consideren un escàndol la proposta d’habilitar sis pistes de pàdel al velòdrom que dificultarà el desenvolupament de competicions de ciclisme
1 / 2
“Un escàndol i un engany”. Així de rotunds s’han mostrat avui els socialistes tortosins respecte a “l’ocurrència” del govern de CiU de construir sis pistes de pàdel al velòdrom municipal que xoca amb un informe condicionant de la federació de ciclisme i amb moltes reticències de la intervenció municipal. Els socialistes han anat més enllà i han qualificat l’operació de maniobra encoberta per enderrocar un equipament del qual en van fer cavall de batalla a l’oposició i que es van comprometre una i altra vegada a cobrir, essent, segons declaracions de Bel i el regidor d’Esports, prioritari en la seva acció de govern. “Avui ni tenim piscines ni tenim cobert el velòdrom, això és vergonyós”.
Com sempre, la denúncia socialista arriba carregada d’arguments. En primer lloc, Roig ha estat clar, les pistes són tècnicament viables “i tant que sí, com construir una nòria com la de Londres o una piscina descoberta com la que ara no tenim però l’estructura que pensen instal·lar aquí és difícilment desmuntable”. I aquest darrer aspecte, segons el regidor, demostra que “col·locar parets de quatre metres d’alt, per molt que siguin transparents, en mig de la pista central impediran la visibilitat de qualsevol acte ciclista que es pugui celebrar”. I ha contraposat l’estructura que té el velòdrom de Tortosa amb la de Dos Hermanas “on les pistes de pàdel estan situades en un dels extrems, on no hi ha grades”. “A Tortosa”, hi ha afegit, “els que estiguin asseguts en les grades laterals no podran veure amb claredat què passa en qualsevol dels altres tres laterals de la instal·lació.” Per això, segons ell, per als socialistes la construcció d’aquestes pistes certifiquen “de facto, la mort del velòdrom”.
Els socialistes han mostrat el seu respecte als que practiquen pàdel a la ciutat, però han volgut deixar clar que consideren aquesta proposta molt frívola atenent que a la ciutat hi ha més de 3.500 aturats “amb gent que no té ni per cobrir les seves necessitats bàsiques, en una ciutat que està bruta i fosca i quan hi ha un bon grapat d’instal·lacions públiques i privades que permeten ja la pràctica d’aquest esport”.
Finalment, el PSC ha tornat a insistir en la demagògia de CiU a l’entorn d’aquest projecte “que li ha acabat passant factura”. “Al març de 2006, Bel va proposar una inversió de 350.000 euros per a cobrir el velòdrom; el 2007 en prometia el seu cobriment, i el regidor d’Esports ho considerava prioritari. Tot s’ha quedat en no res, i avui quan podríem tenir piscines noves i un centre de tecnificació ciclista amb un nou velòdrom, el que tenim és un equipament en un estat deplorable i un estadi municipal amb una imatge lamentable”. I encara hi ha afegit: “com les piscines, com l’aparcament del Rastre, com l’aparcament del Mercat, com tantes i tantes coses que diuen que prometen i no fan...aquest és el resum d’un govern sense nord i que improvisa constantment”. Una dada a tenir en compte és que les pistes de pàdel no apareixen en el Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM) que Bel tant va defensar que calia complir.
Per tot això, els socialistes han tornat a oferir la seva col·laboració al govern i ha tornat a instar-lo a que tiri endavant el més aviat possible un Pla d’Acció Integral d’Infraestructures Esportives.
Avui el ple de Tortosa, a més, debatrà la proposta d'acord sotmetent a informació pública l'estudi de viabilitat econòmico-financera del contracte de concessió d'obra pública, amb els dubtes dels serveis econòmics municipals sobre el projecte per l’elevat cost de la construcció.