10 d’octubre del 2013

El PSC votarà demà en contra de les ordenances per la poca sensibilitat social i el menysteniment a la proposta d’ajuts a l’IBI i impost de vehicles

Els socialistes de Tortosa reclamen a CiU més valentia per posar-se al costat de la ciutadania en un moment de dificultat com l’actual
1 / 2
El Grup Municipal del PSC de Tortosa votarà demà al matí en contra de les ordenances fiscals per al 2014 proposades pel govern perquè no tenen en compte la realitat de la ciutat i perquè “s’han menystingut” les propostes del PSC per oferir ajudes econòmiques en el pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost de Vehicles (IVTM). Així mateix, també denuncien la manca de temps amb què s’ha facilitat la informació als grups de l’oposició “com ja sol ser habitual per part de l’equip de govern aplicant el rodet de la seva majoria".
Els socialistes van proposar en el ple de juny passat que l’Ajuntament aprovés, mitjançant reglament, un seguit d’ajudes econòmiques en l’IBI I l’impost de vehicles per a millorar, segons va explicar el regidor Enric Roig, “les condicions de vida de determinats col·lectius, dels aturats de llarga durada i d’aquelles persones que tenen com a única font d’ingressos les pensions no contributives que passen veritables dificultats per fer front a les despeses que són fonamentals per a viure”. En aquell moment, des del PSC, ja es va anunciar que s’estava d’acord amb la decisió del govern de fraccionar el pagament de l’IBI, però que ho consideraven insuficient. Per això, aleshores proposava ajuts en el pagament d’aquests impostos d’entre el 60 i el 90% en funció de l’Indicador de Renda de Suficiència a Catalunya (IRSC), que és de 569 euros mensuals. Un 90% per als que perceben menys de 12.000 euros anuals; un 75% quan es tracta de menys de 15.800 euros anuals, i un 60% en el cas que sigui menys de 20.000 euros anuals.
Per tant, “davant del seu menysteniment i la manca de sensibilitat social que demostren, no hi podem donar suport”. També han apuntat que tot i les bonificacions que han introduït en alguns casos, “nosaltres reclamem més valentia i sensibiliat perquè cal estar al costat d’aquells tortosins i tortosines que per la conjuntura económica actual pateixen molt per arribar a finals de mes”.